Heerlijke amandelkoekjes met kardemom
Tijd
Amandelkoekjes zijn klassieke Chinese en heerlijk brosse koekjes. Door de toevoeging van kardemompoeder worden ze zo mogelijk nóg lekkerder. Kijk uit want voordat je het weet heb je ze allemaal op, voel je dus vooral vrij om dit makkelijke recept te verdubbelen.
Heerlijke amandelkoekjes met kardemom
Benodigdheden
- Benodigdheden
- Vershoudfolie
- Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
Ingrediënten
- 115 gr boter
- 40 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 120 gr tarwebloem
- 60 gr amandelmeel
- 2 tl kardemompoeder
- 1 tl baksoda
- Zout
- 16 amandelen
Instructies
Instructies
- Mix de boter samen met de suiker en 1 eigeel (bewaar het wit) een paar minuten tot een romig en luchtig mengsel. Voeg de tarwebloem, het amandelmeel, kardemompoeder, de baksoda en een snuf zout toe. Roer eerst rustig door en kneed dan tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal het deeg uit de vriezer en verdeel in 16 stukken. Rol elk stuk in een bolletje en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in elk koekje een hele amandel. Meng het eiwit en het tweede ei met 1 el water en strijk dit mengsel met een kwastje over elk koekje. Bak de koekjes 18-20 minuten en laat afkoelen voordat je toeslaat.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!