Makkelijk weekmenu voor week 13

We hebben de afgelopen weken ontzettend lekker weer gehad – en hopelijk blijft dat voorjaarsgevoel buiten hangen. Zo niet: dan is een druilerige dag een ideaal moment om in de keuken aan de slag te gaan. Daarom heb ik deze week weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met afwisselende gerechten boordevol smaak – en lekker veel groenten. Eet smakelijk!

Maandag – Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: een gezond vegan gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Lekker voor jong en oud en bomvol gezonde ingrediënten. Een verrukkelijk gerecht om de week mee te beginnen. 

Hier vind je het recept voor de mie met spitskool, broccoli en cashewnoten.

Dinsdag – Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Biefstuk met balsamicojus en bloemkoolaardappelpuree: een smaakvol gerecht dat binnen een halfuur op tafel staat. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag? Het rundvlees bak je mooi rosé en serveer je met een romige puree, extra rijk van smaak door de Parmezaanse kaas. 

Hier vind je het recept voor de biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree. 

Woensdag – Vegetarische Thaise curry met kikkererwten

Vegetarische Thaise curry met kikkererwten

Deze vegetarische Thaise curry zet je in een mum van tijd op tafel. Kruidig én voedzaam door de vele groentes. En op kikkererwten ben ik sowieso dol: ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en belangrijke mineralen. Bovenal is deze Thaise curry vooral heel erg lékker!

Hier vind je het recept voor de vegetarische Thaise curry met kikkererwten.

Donderdag – Lamsragù met aardappelpuree

Lamsragú met aardappelpuree

Op zoek naar een smaakvol gerecht, waardoor je hele keuken lekker ruikt? Maak dan deze lamsragù met aardappelpuree. Dit is een dikke, hartige saus met lamsgehakt die perfect combineert met de zelfgemaakte aardappelpuree. Hmmm, smullen maar. 

Hier vind je het recept voor de lamsragù met aardappelpuree.

Vrijdag –  Fleurige groentepizza met courgettebodem

Fleurige groentepizza met courgettebodem

Deze fleurige groentepizza met courgettebodem is dé pizza die je vanavond wil maken. Het is een plaatje om te zien, en stiekem best wel makkelijk om te maken. Zeker als je goede kwaliteit kant-en-klare pizzabodems in huis haalt, zoals de courgette pizzabodem van Magioni. Tijd om te koken!

Hier vind je het recept voor de fleurige groentepizza met courgettebodem.

Zaterdag – Knoflookdip voor op de hapjesplank

Pastinaak-knoflookdip

Deze knoflookdip is een leuk onderdeel van een plank met kaas, worst, olijven en lekkere vleeswaren. Een lekker alternatief voor hummus of kruidenboter. Een béregoed idee voor de zaterdag.

Hier vind je het recept voor de knoflookdip.

Zondag – Zoete galette met appel en kaneelsuiker

Zoete galette met appel en kaneelsuiker

Deze zoete galette met appel en kaneelsuiker is een Franse taart met gevuld met het gouden duo: appel en kaneel. Zoet, knapperig en gegarandeerd succes! Perfect voor de zondag – bakdag. 

Hier vind je het recept voor de zoete galette met appel en kaneelsuiker.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.