We hebben de afgelopen weken ontzettend lekker weer gehad – en hopelijk blijft dat voorjaarsgevoel buiten hangen. Zo niet: dan is een druilerige dag een ideaal moment om in de keuken aan de slag te gaan. Daarom heb ik deze week weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met afwisselende gerechten boordevol smaak – en lekker veel groenten. Eet smakelijk!
Maandag – Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten
Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: een gezond vegan gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Lekker voor jong en oud en bomvol gezonde ingrediënten. Een verrukkelijk gerecht om de week mee te beginnen.
Hier vind je het recept voor de mie met spitskool, broccoli en cashewnoten.
Dinsdag – Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree
Biefstuk met balsamicojus en bloemkool–aardappelpuree: een smaakvol gerecht dat binnen een halfuur op tafel staat. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag? Het rundvlees bak je mooi rosé en serveer je met een romige puree, extra rijk van smaak door de Parmezaanse kaas.
Hier vind je het recept voor de biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree.
Woensdag – Vegetarische Thaise curry met kikkererwten
Deze vegetarische Thaise curry zet je in een mum van tijd op tafel. Kruidig én voedzaam door de vele groentes. En op kikkererwten ben ik sowieso dol: ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en belangrijke mineralen. Bovenal is deze Thaise curry vooral heel erg lékker!
Hier vind je het recept voor de vegetarische Thaise curry met kikkererwten.
Donderdag – Lamsragù met aardappelpuree
Op zoek naar een smaakvol gerecht, waardoor je hele keuken lekker ruikt? Maak dan deze lamsragù met aardappelpuree. Dit is een dikke, hartige saus met lamsgehakt die perfect combineert met de zelfgemaakte aardappelpuree. Hmmm, smullen maar.
Hier vind je het recept voor de lamsragù met aardappelpuree.
Vrijdag – Fleurige groentepizza met courgettebodem
Deze fleurige groentepizza met courgettebodem is dé pizza die je vanavond wil maken. Het is een plaatje om te zien, en stiekem best wel makkelijk om te maken. Zeker als je goede kwaliteit kant-en-klare pizzabodems in huis haalt, zoals de courgette pizzabodem van Magioni. Tijd om te koken!
Hier vind je het recept voor de fleurige groentepizza met courgettebodem.
Zaterdag – Knoflookdip voor op de hapjesplank
Deze knoflookdip is een leuk onderdeel van een plank met kaas, worst, olijven en lekkere vleeswaren. Een lekker alternatief voor hummus of kruidenboter. Een béregoed idee voor de zaterdag.
Hier vind je het recept voor de knoflookdip.
Zondag – Zoete galette met appel en kaneelsuiker
Deze zoete galette met appel en kaneelsuiker is een Franse taart met gevuld met het gouden duo: appel en kaneel. Zoet, knapperig en gegarandeerd succes! Perfect voor de zondag – bakdag.
Hier vind je het recept voor de zoete galette met appel en kaneelsuiker.