Voel je de lentekriebels al? De zon schijnt door de ramen en het wordt steeds iets warmer. Zondag 20 maart begint de lente, en daar horen kleurrijke recepten bij. Deze week heb ik weer een nieuw weekmenu samengesteld met verrassende en smaakvolle gerechten. Eet smakelijk!
Maandag – Romige kippensoep met kokosmelk en kurkuma
Romige kippensoep met kokosmelk en kurkuma: een vullende en gezonde soep. Goed voor de vitamientjes, en om aan te sterken, mocht je dat nodig hebben. Maar sowieso een aanrader omdat hij héél erg lekker is, of je je nu fris en fruitig voelt, of niet.
Hier vind je het recept voor de romige kippensoep met kokosmelk en kurkuma.
Dinsdag – Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels
Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels: een fantastisch Aziatisch gerechtje dat sneller op tafel staat dan je denkt. Een stevig gerecht met een overvloed aan smaken. En vrees niet als je tofu niet lekker vindt: door het grillen wordt ie écht lekker. Wel even eerst goed uitpersen om overtollig vocht weg te halen!
Hier vind je het recept voor de teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels.
Woensdag – Braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree
Deze woensdag gaan we aan de slag met het recept voor braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree. Het prikkelt alle smaakpapillen, is vullend én superlekker. Liever vega? Vervang de braadworst dan door een vleesvervanger of bak allerlei gemengde paddenstoelen uit.
Hier vind je het recept voor de braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree.
Donderdag – Zoetzure kip met knapperige cashewnoten
We gaan vandaag op de Oosterse tour, met deze zoetzure kip, geïnspireerd op de Chinese keuken. Een verrukkelijke marinade, en een stevige bite door de cashewnoten.
Hier vind je het recept voor de zoetzure kip met knapperige cashewnoten.
Vrijdag – Witte bonenstoof met parmezaancroutons
Dol op bonen? Maak dan eens deze witte bonenstoof met parmezaancroutons. Een gezonde en vullende maaltijd boordevol groente: ideaal voor een doordeweekse dag, maar zeker ook in het weekend om als grote pan op tafel te zetten.
Hier vind je het recept voor de witte bonenstoof met parmezaancroutons.
Zaterdag – Samosa’s gevuld met aardappel met pittige dip
Vandaag gaan we aan de slag met samosa’s gevuld met aardappel en een pittige dip. Dit driehoekig gefrituurde gerecht is een hartige snack voor de borrelavond, of tijdens je favoriete tv-programma. Op de bank en genieten maar!
Hier vind je het recept voor de samosa’s gevuld met aardappel met pittige dip.
Zondag – Pecan petit fours
Pecan petit fours: onweerstaanbaar zalige kleine gebakjes waarin pecannoten de hoofdrol vervullen. Perfect voor bij de koffie of een zelf georganiseerde high tea, en natuurlijk voor de zondag-bakdag.
Hier vind je het recept voor de pecan petit fours.