Makkelijk weekmenu voor week 10

Categorieën: Receptbundels

Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Dus er staat een heerlijk vegetarisch weekmenu voor je klaar! 

Maandag – Warme pastasalade met paddenstoelen

warmepastasalade

Om deze week goed te beginnen, deze heerlijke warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola. Niet zo dol op geitenkaas? Dan kan je het makkelijk vervangen een ander soort kaas.

Het recept voor de warme pastasalade met paddenstoelen vind je hier. 

Dinsdag – Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor de dinsdag: zoete aardappelsoep met chilivlokken. Als extra pittige variant kun je de zoete aardappel en de wortel eerst even aanbakken in de pan met een eetlepel rode curry erdoor. 

Het recept voor de zoete aardappelsoep met chilivlokken vind je hier. 

Woensdag – Dahlbowl met linzen en spinazie

Dahlbowl met spinazie

Een heerlijke Indiaase dahlbowl voor de woensdag. Gezond, makkelijk en super lekker. Binnen 30 minuten klaar èn goed te bewaren als je hem in de koelkast plaatst. 

Het recept voor de dahlbowl met linzen en spinazie vind je hier. 

Donderdag – Curry van zoete aardappel en kikkererwten 

Linzencurry met zoete aardappel

Een lekker gerecht dat ook nog eens weinig geld zal kosten. Curry over? Je kan het gemakkelijk invriezen om het later nog een keer op te warmen. 

Hier vind je het recept voor de curry van zoete aardappel en kikkererwten

Vrijdag – Hartige taart uit de airfryer

Hartige taart uit de airfryer

Een heerlijk vegetarisch recept uit de airfryer voor de vrijdag. Je kan hem ook gewoon in de oven bakken, maar dan verschillen de baktijden iets. Tijd voor weekend!

Hier vind je het recept voor de voor de hartige taart uit de airfryer

Zaterdag – Groene erwtenrisotto 

Zaterdag een van mijn favoriete risottorecepten: groene erwtenrisotto. Best makkelijk vol te houden met al deze heerlijke recepten, toch? 

Het recept voor de groene erwtenrisotto vind je hier. 

Zondag – Vegan brownies

Vegan Brownies

Voor de zondag staan de vegan brownies op het menu. Deze brownies van pure chocolade maak ik met kokosvet, amandelmelk, dadels en verschillende soorten noten. Aanrader! 

Het recept voor de heerlijke vegan brownies vind je hier. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.