Makkelijke ontbijtrepen – voor onderweg

Lekker makkelijke ontbijtrepen

Nu mijn januari in het teken staat van lekker en gezond ben ik ook op zoek naar recepten die ik makkelijk kan maken om mee te nemen voor onderweg. Natuurlijk zijn we tegenwoordig minder vaak onderweg dan vroeger, maar alsnog komt het voor dat ik op pad moet.

Deze makkelijke ontbijtrepen zijn niet alleen geschikt voor de momenten dat je in de auto zit maar zeker ook voor een snel ontbijt thuis. Door de havermout en de noten vult het goed en kun je prima de ochtend doorkomen.

Het recept maakt ongeveer 16 blokken van de ontbijtrepen. Je kunt er repen van snijden of blokjes. Maak je er blokjes van dan zijn ze ook nog eens heel geschikt om te gebruiken als gezond tussendoortjes. De repen zijn lactosevrij en glutenvrij. Mits je zorgt dat je glutenvrije havermout gebruikt.

Maken van de repen

Om de ontbijtrepen te maken gebruik ik een vierkante bakvorm. Hoe groter de bakvorm des te platter de repen worden. Hier gebruikte ik een vorm van 20 x 20 cm.

Je mengt de ingrediënten eerst apart in twee kommen. Een voor de natte ingredienten en een voor de droge.

Vervolgens breng je de ontbijtrepen bij elkaar door ze in de kom van de Kenwood Titanium Chef XL te doen en goed te mengen. Druk het stevig aan in de bakvorm (vergeet het bakpapier niet!) en bak de ontbijtrepen in de voorverwarmde oven voor een minuut of 30. Voor je ze aansnijdt laat je het eerst goed afkoelen.

Of probeer eens mijn groene smoothiebowl. Ook een heerlijk en snel ontbijt.

Makkelijke ontbijtrepen

ontbijtrepen

Makkelijke ontbijtrepen – voor onderweg

4.22 van 50 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Wachttijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Porties 16 portie(s)
Calorieën 107 kcal

Ingrediënten
 

  • 190 gr havermout
  • 85 gr suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 2 eieren
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 gr appelmoes
  • 1 tl vanille extract
  • 55 gr gebroken walnoten
  • 40 gr gedroogde cranberries

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een vierkante bakvorm
  • met bakpapier wat je over de randen laat hangen.
  • In een medium kom, combineer je de droge ingrediënten
  • inclusief de havermout, suiker, bakpoeder, zout en kaneel samen.
  • In een andere grote kom voeg je de natte ingrediënten samen.
  • Doe de droge en de natte ingredienten bij elkaar in de kom
  • van de Kenwood Chef Titanium XL met de deeghaak en meng goed door.
  • Laat even staan voor ongeveer 20 minuten zodat de smaken in
  • kunnen trekken.
  • Vouw de noten en de cranberries erdoor en verdeel het
  • mengsel over de bakvorm.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Laat op een rek
  • afkoelen voor 5 minuten voor je het snijdt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 107kcalKoolhydraten: 17gProteine: 3gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 20mgNatrium: 137mgKalium: 70mgVezels: 2gSuiker: 8gVitamine A: 32IUVitamine C: 1mgCalcium: 48mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.