Brunch recepten

Avocado op brood met bacon recept

Samenvatting

  • Bereiden 10 min.
  • P Aantal personen 1

Ingredienten

2 boterhammen

roomboter

bacon

1 avocado

zout en peper

sambal of chilivlokken

Sharing is caring!

Als je eens geen zin hebt in een simpel broodje kaas of een boterham met stroop, dan moet je mijn avocado op brood recept eens uitproberen. Naast avocado zit er op dit broodje ook lekker krokant gebakken bacon. Deze twee ingrediënten gaan namelijk heel goed samen qua smaak. En het gezonde van de avocado (zoals de omega-3 vetzuren, de kalium en de ruime hoeveelheid vezels) heft het ongezondere element van de bacon ook nog eens op. Zo kun je dus stiekem toch nog enigszins verantwoord genieten van dit heerlijke broodje.

Recept avocado op brood: bereidingswijze

Avocado op brood met bacon is erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik leg je in dit avocado brood recept precies uit welke stappen je moet volgen.

Smeer allereerst de boterhammen in met boter en bak ze aan iedere kant kort in de pan. Bak vervolgens de bacon lekker krokant en crispy. Schil de avocado, druk deze op de toast en prak het met een vork fijn. Breng je brood met avocado op smaak met zout, peper en chili/sambal. Leg de bacon op het broodje en klaar ben je al!

Alles wat je nu nog rest, is om dit lekkere broodje op te gaan eten. Je zult direct merken hoe goed de smaak van avocado en bacon samengaan.

Nog meer lekkers