Deze wafels, ook wel suikerwafels genoemd, komen uit de Belgische stad Luik. Ze lijken erg op Brusselse wafels, maar zijn ovaal of ruitvormig. Daarnaast worden er suikerkristallen in de wafels verwerkt waardoor deze extra zoet en wat harder zijn.
Maak ook eens mijn Belgische wafels met burned buttersaus. Hmm!
De keuze is reuze
In dit recept serveer ik de Luikse wafels met slagroom en aardbeien. De wafel op zichzelf is al heerlijk, maar je kunt natuurlijk een topping kiezen naar eigen smaak. Probeer eens banaan met Nutella, kersen met siroop of een bolletje ijs. Wat je er ook van maakt, het werkt allemaal. Want ja, wie houdt er nou niet van zo’n zoete traktatie?
Uiteraard heb je wel een wafelijzer nodig om deze te bakken.


Luikse wafels
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 175 gram boter gesmolten en afgekoeld
- 7 gram gedroogde gist
- 8 gram vanillesuiker
- 50 gram parelsuiker
- 150 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 250 ml melk lauwwarm
- fruit en slagroom om te serveren
Bereidingswijze:
- Los de gist op in de lauwwarme melk. Meng bloem, vanillesuiker en kristalsuiker en klop de eieren, boter en het gistmengsel er door. Laat afgedekt een uurtje rijzen.
- Meng dan de parelsuiker erdoor en verwarm het wafelijzer. Maak bolletjes van het deeg en leg de bolletjes in het wafelijzer. Bak de wafels goudbruin en laat afkoelen op een taartrooster.
- Serveer de wafels met fruit en slagroom, of welke topping je ook maar wil.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.