Zo maak je de lekkerste leftover turkey sandwich
- Begin met de basis. Om precies te zijn, het brood. Je gewone wit- of volkorenbrood smaakt natuurlijk ook prima in dit recept. Ik wilde echter dit recept naar een iets hoger niveau tillen en koos daarom voor zuurdesembrood.
- Smeer beide kanten van je boterham in met boter en rooster ze dan in een koekenpan op laag vuur. Geloof me, het maakt een wereld van verschil.
- Deze sandwich is volledig naar eigen wens aan te passen, wat betekent dat je je favoriete restjes kunt toevoegen om jouw ultieme versie van een leftover turkey sandwich te maken. Ik heb gekozen voor kalkoen, aardappelsalade, spek, rode kool en sla.
Nog meer sandwiches smeren? Deze sandwiches met eigengemaakte kipsalade zijn ook perfecte om die laatste restjes kalkoen en/of kip op te maken of verwerk ze in een club sandwich. Heerlijk.

Leftover turkey sandwich
Ingrediënten
- 8 dikke plakken zuurdesembrood
- 180 g rode kool
- 1/4 komkommer
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- 50 g gemengde sla
- 8 el aardappelsalade
- 300-350 g gebraden kip of kalkoen
- 8 el cranberrysaus of cranberry jam
Bereidingswijze:
- Rooster het brood in een broodrooster of droge koekenpan (of lekker met een klein beetje boter).
- Snijd de rode kool in fijne reepjes en komkommer in plakjes.
- Bak de plakjes spek in een droge koekenpan rondom knapperig en bruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Besmeer 4 plakken brood met de aardappelsalade. Snijd de gebraden kip of kalkoen in plakjes of trek in stukjes uit elkaar. Beleg de plakken brood met de gebraden kip of kalkoen, rode kool, plakjes komkommer, gemengde sla en plakjes gebakken spek.
- Besmeer de andere 4 plakken brood royaal met cranberrysaus en leg ze, met de cranberrysaus kant op de kip/kalkoen. Druk ligt aan en zet eventueel vast met een prikker.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
