Lamsrack met asperges en aardappels

30 minuten

Wat roept er meer Pasen dan een echt goed lamsrack? En dan het liefst met asperges nu ze weer in het seizoen zijn en gebakken aardappeltjes. Dan kun je eigenlijk gewoon niet fout gaan.

Voor het bereiden van het lamsrack vind ik het altijd belangrijk dat het vlees mooi roze is en zeker niet te ver doorgegaard. Een doodzonde als je het aan mij vraagt.

Bereiden lamsrack

Voor het bereiden van het lamsrack verwarm je de oven vast voor op 200˚C en braadt je het lam goed aan in de pan. Het is het mooiste als je de uitstekende botjes met een mes even schoonschraapt zodat je daar geen stukken vlees meer aan hebt zitten.

Gebruik goed peper en zout op het lamsvlees voor je het in de pan aanbraadt.

Ook lekker: deze lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

Asperges

Ze zijn er weer! Vers van het land, de allerlekkerste asperges. Hoe je die makkelijk bereidt lees je in het recept hieronder!

Lamsrack met asperges

Lamsrack met asperges en aardappels

4.29 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Kerst
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 lamsrack van 500 gr
  • Boter om in te braden
  • Peper en zout
  • 1 kg witte asperges
  • 500 gr aardappelmix

Instructies
 

Instructies

    Bereiding lamsrack

    • Verwarm de oven voor op 200˚C. Neem een ruime koekenpan en smelt hierin de boter. Doe peper en zout op het lamsrack en braadt het aan in de pan tot goudbruin.
    • Zet met pan en al in de oven voor ongeveer 10 minuten.
    • Haal uit de oven en laat rusten voor ongeveer 10 minuten voor je het aansnijdt.

    Bereiding asperges

    • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtige gedeelte van de asperges aan de onderkant eraf. Gooi de schillen niet weg! Hier kun je een heerlijke bouillon van trekken.
    • Zet de asperges op met koud water, breng aan de kook en zet het vuur dan meteen uit. Laat het zo 10 minuten staan en giet dan af.

    Bereiding aardappeltjes

    • Was de aardappeltjes en snij in kleinere stukken. Kook ze heel even voor (ongeveer 5 minuten) en verhit dan een koekenpan met ruim boter. Bak de aardappeltjes hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 15 minuten.
    • Serveer het lamsrack met de asperges en de aardappeltjes

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

     

    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.