Lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

30 minuten

Zo lekker heb je lamskoteletjes nog nooit gegeten! Je bedekt het malse lamsvlees met een krokant kruidenkorstje en serveert de koteletjes met een zomerse cannellinibonen-salade.

Voor bij de lamskoteletjes: een salade van cannellinibonen

Cannellinibonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken en één van mijn favoriete Italiaanse bonen. Met deze witte bonen kun je eindeloos veel bereidingen mee maken. Van een snelle dip of -puree, in de minestronesoep of andere Italiaanse gerechten. Of als salade dus, bij deze krokant gebakken lamskoteletjes.

Je koopt ze in blik bij de supermarkt en kunt ze zo meteen verwerken. Trostomaatjes en komkommer zijn de beste vriendjes van de witte bonen in deze frisse salade.

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade

Lamskoteletjes met een krokant kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 1 blik cannellinibonen afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g trostomaatjes in kwarten
  • ½ komkommer in blokjes
  • 1 bosje peterselie blad fijngehakt
  • 4 lamskoteletjes of lamsrack

Kruidenkorstje voor de lamskoteletjes

  • 2 el panko
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 1 el basilicum fijngehakt
  • 1 el amandel geroosterd, fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui in 5-10 minuten op laag vuur glazig en zacht. Voeg de wittewijnazijn, kristalsuiker en 1 eetlepel water toe en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat nog 1-2 minuten pruttelen en doe het geheel dan in een mengkom.
  • Voeg de cannellinibonen, trostomaatjes, komkommer en peterselie toe aan de dressing in de mengkom en schep om.
  • Maak een mengsel van de panko, Parmezaanse kaas, peterselie, amandel en basilicum. Hak het eventueel nog wat kleiner, indien nodig.
  • Bekleed elk lamskoteletje met een beetje van het kruidenmengsel en druk dit goed aan. Het moet goed blijven zitten; mocht het niet zo goed plakken, dan kun je het vlees ook eerst licht insmeren met wat olijfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan of koekenpan, groot genoeg voor het vlees, op middelhoog vuur. Bak de lamskoteletjes rondom in 6-7 minuten bruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig om.
  • Verdeel de cannellinibonen-salade over de borden en serveer de lamskoteletjes er bovenop.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.