Spekbakjes met ei en asperges
25 minuten
Deze spekbakjes zijn een ideaal gerechtje voor een paasbrunch of een andere brunch. Makkelijk om te maken en lekker krokant door het uitgebakken spek.
Spekbakjes
Wat ook leuk is voor een feestje is om de spekbakjes zo te maken en dan te vullen met een lekkere frisse mangosalsa bijvoorbeeld. Serveer alleen wel met een klein bordje eronder anders wordt het een rommeltje.
De spekbakjes zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook goed bewaren en zelfs meenemen naar je werk voor de volgende dag. De asperges moet je klein genoeg snijden zodat ze in de oven kunnen garen. Te grote stukken worden niet gaar, maar kleine stukjes gaat prima.
Spekbakjes met ei en asperges
Benodigdheden
- Benodigheden
- Bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 el gehakte bieslook
- 1 el room
- 3 eieren
- 12 plakken langwerpig ontbijtspek
- 40 gr groene aspergetips in kleine stukjes
- Peper en zout
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Gebruik hittebestendige vormpjes die niet te laag zijn (ik gebruik hiervoor ijzeren pannacotta vormpjes) en zet deze op de kop neer op de bakplaat.
- Drapeer de plakjes ontbijtspek hierover heen. Het mag overhangen want het spek krimpt tijdens het bakken.
- Zet in de oven en bak het spek voor ongeveer 10 minuten of tot goudbruin.
- Haal uit de oven en laat heel even afkoelen. Haal nu voorzichtig de spekbakjes eraf en zet andersom neer.
- Klop het ei los met de room, de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de aspergetips erdoor en verdeel over de spekbakjes.
- Zet nog eens 10 minuten in de oven en serveer warm of koud.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.