Lamsrack met asperges en aardappels

Voor het bereiden van het lamsrack vind ik het altijd belangrijk dat het vlees mooi roze is en zeker niet te ver doorgegaard. Een doodzonde als je het aan mij vraagt.

Bereiden lamsrack

Voor het bereiden van het lamsrack verwarm je de oven vast voor op 200˚C en braadt je het lam goed aan in de pan. Het is het mooiste als je de uitstekende botjes met een mes even schoonschraapt zodat je daar geen stukken vlees meer aan hebt zitten.

Gebruik goed peper en zout op het lamsvlees voor je het in de pan aanbraadt.

Ook lekker: deze lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

Asperges

Ze zijn er weer! Vers van het land, de allerlekkerste asperges. Hoe je die makkelijk bereidt lees je in het recept hieronder!

Lamsrack met asperges
Totale tijd30 minuten

Lamsrack met asperges en aardappels

4.29 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 lamsrack van 500 gr
  • Boter om in te braden
  • Peper en zout
  • 1 kg witte asperges
  • 500 gr aardappelmix

Bereidingswijze: 

Instructies

    Bereiding lamsrack

    • Verwarm de oven voor op 200˚C. Neem een ruime koekenpan en smelt hierin de boter. Doe peper en zout op het lamsrack en braadt het aan in de pan tot goudbruin.
    • Zet met pan en al in de oven voor ongeveer 10 minuten.
    • Haal uit de oven en laat rusten voor ongeveer 10 minuten voor je het aansnijdt.

    Bereiding asperges

    • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtige gedeelte van de asperges aan de onderkant eraf. Gooi de schillen niet weg! Hier kun je een heerlijke bouillon van trekken.
    • Zet de asperges op met koud water, breng aan de kook en zet het vuur dan meteen uit. Laat het zo 10 minuten staan en giet dan af.

    Bereiding aardappeltjes

    • Was de aardappeltjes en snij in kleinere stukken. Kook ze heel even voor (ongeveer 5 minuten) en verhit dan een koekenpan met ruim boter. Bak de aardappeltjes hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 15 minuten.
    • Serveer het lamsrack met de asperges en de aardappeltjes
    Miljuschka in Mexico

    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

    Website Miljuschka CTA categoroie (2)
    Discodip 2025

    Mijn culinaire trip

    Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

    Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

    Bestel je tickets
    Play me

    Receptvideo's

    Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.