Kurkuma-pompoensoep met kokosschuim

Zo maak je de lekkerste soep

  • Een goede soep staat off valt natuurlijk bij de basis. Maak daarom ,als het even kan, je eigen bouillon.
  • Maak gebruik van verse en bij voorkeur seizoensgroenten. Dat is niet alleen lekkerder, maar vaak ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.
  • Wil je een extra romige emulsie? Voeg je room of olie dan toe voor je de soep gaat mixen.
  • Haal je soep na het mixen nog een keer extra door een zeef. Passeren heet dat met een sjiek woord. Zo weet je zeker dat je soep fluweelzacht wordt.
  • Funny fact: door een stukje brood (zonder kost) mee te mixen creëer je een extra smeuïge en gladde soep.
Kurkuma-pompoensoep met kokosschuim
Totale tijd40 minuten

Kurkuma-pompoensoep met kokosschuim

4.84 van 6 stemmen
Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 6 el olijfolie
  • 1 pompoen ca. 900 g, geschild en in 2 cm blokjes
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 tenen knoflook grof gesneden
  • 3 cm gember fijn geraspt
  • 2 tl kurkuma
  • ¼ tl kaneel
  • snuf chilivlokken
  • 400 ml kokosmelk
  • 1.2 l groentebouillon
  • zout en peper
  • kneepje citroensap
  • 150 ml kokosmelk
  • 15 g salie alleen de blaadjes

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en pompoen op middelhoog vuur tot ze aan de bodem van de pan beginnen te kleven en karamelliseren. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Voeg de knoflook en geraspte gember toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Voeg nu de kurkuma, kaneel en chilivlokken toe en bak nog 2 minuten. Doe tot slot de kokosmelk en groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag zodra de soep kookt en laat 20 minuten zachtjes doorkoken tot de pompoen gaar is.
  • Bak de salie blaadjes krokant in 2 eetlepels olijfolie. Laat even uitlekker op een stukje keukenpapier.
  • Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Proef en breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.
  • Schuim de kokosmelk op in een melkopschuimer of gebruik een staafmixer.
  • Serveer de soep in diepe kommen, lepel het kokosschuim bovenop elke kom soep en garneer met en paar krokante salieblaadjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.