Komkommersalade

Gezonde komkommersalade

Naast dat deze salade ontzettend lekker is, zitten er ook nog eens veel goede voedingsstoffen in. Komkommer bestaat voor meer dan 95% uit water en bevat weinig calorieƫn. Verder is komkommer een bron van vitamine K, essentieel voor de bloedstolling en gezonde botten.

De Griekse yoghurt in de dressing zorgt voor een flinke dosis eiwit, calcium, vitamine B12 en probiotica. Die probiotica zijn goed voor je darmflora en daarmee je algehele gezondheid en weerstand.

De knoflook, dille en munt voegen niet alleen smaak toe, maar zitten ook vol antioxidanten en andere bioactieve stoffen met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Zo wordt knoflook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn antimicrobiƫle werking en positieve effecten op hart- en vaatziekten.

Variaties komkommersalade

Deze basis komkommer yoghurt salade leent zich uitstekend voor allerlei variaties. Enkele suggesties:

  • Voeg fijngesneden rode ui toe voor wat extra pit en textuur
  • Gebruik eens bieslook in plaats van dille voor een andere smaak
  • Maak een Aziatische versie met sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes
  • Vervang de helft van de yoghurt door mayonaise voor een romiger geheel
  • Serveer de salade als saus bij falafel of als dip met rauwe groenten

Komkommer yoghurt salade met Mil

Wees creatief en pas de salade aan naar je eigen smaak. Zo wordt hij nooit saai en ontdek je misschien wel nieuwe favoriete combinaties!

Komkommersalade miljuschka
Totale tijd10 minuten

Komkommer yoghurt salade

5 van 2 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 1 komkommer
  • 250 gram kokosyoghurt
  • ½ tl suiker
  • 1 knoflookteen geraspt
  • 1 tl rode wijnazijn
  • ½ citroen sap
  • 2 el verse dille gehakt
  • Snuf zout
  • Ter garnering: zoet zure rode uien

Bereidingswijze: 

  • Begin met het schaven van de komkommer met een dunschiller in lange, dunne linten. Vermijd de binnenkant van de komkommer, anders wordt de salade te waterig.
  • Doe de komkommer linten in een kom. Voeg de kokosyoghurt, suiker, knoflook, rode wijnazijn, citroensap, verse dille en een snuf zout toe.
  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar. Maak eventueel af met een paar zoet zure rode uien. Wist je dat je die ook heel makkelijk zelf kan maken? Hier zie je hoe!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.