Deep fried oreo’s

Deep fried oreo’s

Je hebt soms van die gerechten… Je proeft ze en het instant eerste liefde op het gezicht. Nou niet op het gezicht want zo mooi zijn ze niet, maar lekker! Als jij fan bent van Oreo koekjes dan moet je dit gewoon een keer gemaakt hebben.

Sterker nog; maak ze eens in plaats van oliebollen. Of maak ze in combinatie met oliebollen. Dat kan natuurlijk ook. Het recept maakt net zoveel als er koekjes in een pak Oreo zit, maar maak gewoon meer want deze deep fried oreo’s, oftewel gefrituurde oreo’s, zijn gegarandeerd op voor je er erg in hebt.

Ook lekker: Oreo cheesecake shooters

Makkelijk vegan te maken

Hoewel de deep fried oreo’s niet vegan zijn als je ze maakt volgens onderstaand recept, kun je ze wel heel makkelijk vegan maken. In dat geval vervang je de volle melk voor plantaardige melk en je bent klaar. De Oreo’s zelf zijn namelijk al vegan.

Let wel op dat je de vork voor het dopen niet al te fanatiek in de Oreo koekjes stopt want dan breken ze snel. Dus met beleid of gebruik twee vorken om ze te dopen zonder dat je een vork in vulling stopt.

En ben je oreo fan dan kun je niet om mijn mega oreo cheesecake heen! En rond de kerst komen er nog een paar leuke oreo ideetjes naar voren!

Deep fried oreo's

Deep fried oreo's

Deep fried oreo’s

4.20 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 10 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • frituurpan of pan met olie

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 2 el plantaardige olie
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 rol 154 gr oreo
  • Poedersuiker als garnering

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de frituurpan voor op 190˚C of zet een pan met olie op.
  • Meng het ei, de melk en de olie en klop er de bloem en het bakpoeder door met een spatel of garde.
  • Haal de oreo's door het beslag: dit gaat het gemakkelijkst door een vork voorzichtig in de witte vulling van de koekjes te prikken.
  • Frituur de oreo's dan circa 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.