Fried chicken bites met romige sriracha-mayo

Tijd

Categorieën: Recept, Snacks, Vlees

Gefrituurde kip is heerlijk, maar soms wat lastig eten. Deze fried chicken bites zijn een handzame snack en zo makkelijk om te maken! Je moet alleen wel even de frituurpan klaarzetten.

Zo maak je deze fried chicken bites met romige sriracha-mayo

Ik kies voor kipdijfilet voor deze fried chicken, omdat die nét wat sappiger blijven dan kipfilet. 

Je serveert deze fried chicken bites met een romige sriracha-mayo. Deze pittige saus is sowieso een aanrader om vaker te maken; heerlijk bij zoete aardappelfrietjes, bijvoorbeeld.

Fried chicken bites

Fried chicken bites

Fried chicken bites

4.5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 25 min
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 ml karnemelk
  • 400 g kipdijfilet in bite-size stukken
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 el sriracha of naar smaak
  • 4 el mayonaise
  • 100 g bloem
  • 2 tl baharat
  • olie om in te frituren

Instructies
 

  • Schenk de karnemelk in een mengkom. Voeg de blokjes kip, zout en peper toe en roer door. Laat 1 uur marineren in de koelkast. Meng intussen de sriracha door de mayonaise en zet in de koelkast.
  • Verhit een frituurpan met olie tot 180 °C.
  • Doe de bloem in een diep bord en roer er de baharat, wat zeezoutvlokken en peper doorheen. Haal de kipblokjes uit de karnemelk en laat ze even uitdruipen in een vergiet. Wentel de kipblokjes door de gekruide bloem – zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Frituur de kip in porties circa 5 minuten in de hete olie rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie. Laat ze uitlekken terwijl je de rest van de kip frituurt.
  • Bestrooi de chicken bites indien gewenst met wat extra zeezoutvlokken en serveer ze met de romige sriracha-mayo.
  • Tip: Je kunt de al gefrituurde kip warmhouden in een oven op 170 °C.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!