Kipsaté noedels
Ik gebruik in dit recept kipfilet, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor kippendijen – met of zonder vel. Deze zijn wat sappiger en bakken minder snel droog, maar zijn ook een tikje vetter. De keuze is aan jou!
Heb je toevallig wat meer tijd, dan kun je de pindasaus extra smaak meegeven door de currypasta, de knoflook en de gember eerst even aan te bakken in een klein koekenpannetje. Daarna voeg je dan pas de overige ingrediënten toe. Uiteraard optioneel, want het kost wel wat meer tijd.
Heb je minder tijd of geen zin om lang in de keuken te staan, dan doe je alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draait ze op die manier glad. Even opwarmen in een pannetje of in de magnetron en je bent klaar.
Extra groente
Nu is dit gerecht voor kipsaté noedels niet meteen rijk aan heel veel groentes, maar je kunt deze wel makkelijk toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan broccoli, paksoi of courgette. Broccoli kun je even kort koken of roosteren in de oven, voor extra smaak. Paksoi vind ik het lekkerste als deze nog wat knapperig is, dus die blancheer ik even kort. Courgette kun je eenvoudig even bakken in een pannetje.


Kipsaté noedels
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet
- 250 gr noedels
Pindasaus
- 75 gr gladde pindakaas
- 75 gr minder zoute soja
- 1 tl sesamolie
- 2 el bruine suiker
- 1 tl currypasta
- 1 el appelciderazijn
- 2 teentjes knoflook gehakt
- ¼ tl geraspte gember
- 3 el water
Om te garneren:
- bosui
- gehakte pinda’s
- sesamzaadjes
- 1 rode chilipeper zaadlijsten en zaadjes verwijderd en fijn gehakt
- edamame boontjes
- limoen
Bereidingswijze:
- Breng de kip op smaak met peper en zout en bak deze gaar in een koekenpan.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm tot je het nodig hebt.
- Klop alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom. Zorg ervoor dat het mooi glad is en de pindakaas ook geen klontjes meer heeft. Proef en voeg indien nodig meer currypasta toe.
- Doe de saus over in een pannetje (of verwarm in de magnetron) en giet over de noedels. Schud om zodat alle noedels wat saus meekrijgen. Bewaar eventueel nog wat voor over de kip.
- Garneer met gehakte bosui, edamame, gehakte pinda’s, rode chili en sesamzaadjes. Voeg als laatste wat schijfjes limoen toe.
- Serveer eventueel met de edamame boontjes erbij.
- Vriezertip
- Dit gerecht kun je goed invriezen. Bewaar de noedels en de saus hiervoor apart in vrieszakjes. Hou ze bij elkaar in de vriezer en verwarm in de magnetron voor serveren.
Voedingswaarde per portie
- Aziatische recepten
- Diner
- Indische recepten
- Kip recepten
- Noedel recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vlees recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.