Kipkluifjes met honing, pistache en een romige dip

Kipkluifjes: heerlijk, toch? Maar de standaard specerijenmix of kant-en-klare marinade is allesbehalve spannend. Dat kan beter! Koop daarom naturel kipkluifjes bij de slager of poelier en breng ze zelf op smaak met saffraan en honing. Serveer met citroen, peterselie, pistache en een frisse crème fraîche-dip met baharat.

Baharat: wat is dat?

Baharat is een specerijenmix die goed verkrijgbaar is in de supermarkt. Kun je het niet vinden? Vervang dan voor bijvoorbeeld garam masala of ras el hanout. Je mixt de baharat met de frisse en romige crème fraîche tot een lekkere dip voor bij de kipkluifjes.

Kipkluifjes met honing en pistache

Kipkluifjes met honing en pistache
Totale tijd1 uur 40 minuten

Kipkluifjes met saffraan, honing en pistaches

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

16 stuks
  • snuf saffraan echt maar een paar draadjes!
  • 3 citroenen
  • 1/4 bosje tijm blad gerist
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg kipkluifjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 gr gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 el baharat zie tip bovenaan dit artikel
  • 1 bosje verse peterselie

Bereidingswijze: 

  • Week de saffraan in 1 eetlepel warm water. Rasp de schil van 2 citroenen fijn. Pers 2½ citroenen uit en snijd de laatste ½ citroen in partjes.
  • Houd 1 eetlepel citroensap apart en doe de rest in een kom of schaal. Klop de citroenrasp, de tijm, de knoflook en de olijfolie erdoor. Schep de kipkluifjes erdoor, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de kip uit de marinade, dep droog en bestrooi met zout en peper. Leg de in een ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 15 minuten.
  • Meng intussen de saffraan met het weekwater, de bewaarde eetlepel citroensap, de honing en de pistaches. Lepel het mengsel na de 15 minuten bakken over de kipkluifjes, zet terug in de oven en bak nog 5-10 minuten, of tot de kluifjes gaar zijn.
  • Doe de crème fraîche in een kommetje, knijp er 1 partje citroen bovenuit en breng op smaak met wat zout. Strooi de baharat er overheen.
  • Serveer de kipkluifjes met de dip, verse peterselie en de citroenpartjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 136kcalKoolhydraten: 6gProteine: 7gVet: 10gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 33mgNatrium: 37mgKalium: 137mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 53IUVitamine C: 11mgCalcium: 14mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.