Kip-kerrie sliders met rodekoolslaw: twaalf mini sandwiches voor het hele gezin. Perfect als snack, lunch of avondmaaltijd!
Sliders
De naam slider is de Amerikaanse term voor een kleine sandwich, een soort open burgertje. Sliders kun je helemaal naar eigen wens maken. Maak bijvoorbeeld kleine hamburgerbroodjes, of de mini sandwiches van dit recept. Je kunt deze kip-kerrie sliders maken voor de lunch, of als avondeten. Kies je de sandwiches als hoofdgerecht, dan wil je er wel twee per persoon. Het is daarnaast ook echt een perfect gerecht voor een dag met visite. Het ziet er voortreffelijk uit, en het smaakt zalig.
Rode kool over? Maak dan deze deze pasta met rode kool en pecorino
Kip-kerrie broodjes met rodekoolslaw
Mijn sliders bestaan uit verschillende lagen. Je begint een sneetje casinobrood. Hier druk ik twee vierkanten uit: één stuk als bodem, en het andere stuk als bovenkant. Ik leg de bodem op het bord, bestrijk deze met mijn zelfgemaakte saus en leg mijn kip-kerrie burger hierop. Vervolgens leg ik er een dotje rodekoolslaw op, en dek ik mijn sandwich af met het andere stukje casinobrood. Serveer de kleine sandwiches met een cocktailprikker voor wat extra stevigheid, en zet ze neer op tafel.
Tip: leg de broodjes op een etagère. Dit staat ontzettend chique en is leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Dat zorgt weer eens voor een andere lunchbeleving!

Kip-kerrie sliders met rodekoolslaw
Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 3 sjalotten 1 fijngesnipperd, 2 in dunne ringen
- 2 cm gemberwortel fijngeraspt
- 2½ el kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 150 ml mayonaise
- zout en zwarte peper
- 150 g gesneden rauwe rodekool
- ½ bosje koriander steeltjes gehakt, blad grofgehakt
- sap van 1 limoen
- 1 el yoghurt
- 1 el ketchup
- 2 el zonnebloemolie
- 12 sneden casinobrood geroosterd, uit elk 2 vierkantjes gestoken
Bereidingswijze:
- Meng het kipgehakt in een mengkom met de fijngesnipperde sjalot, de gember, 2 eetlepels kerrie, de komijn en 2 eetlepels van de mayonaise. Voeg zout en peper toe, kneed met je handen door elkaar en vorm er 12 kleine burgers van. Zet de burgertjes afgedekt een paar uur in de koelkast.
- Meng de rodekool met de sjalotringen, koriandersteeltjes, het korianderblad en het limoensap. Strooi er wat zout overheen, schep om en zet de rodekoolslaw opzij. Wil je het romiger? Voeg dan mayonaise toe.
- Maak een sausje van de rest van de mayo en de rest van het kerriepoeder vermengd met de yoghurt en de ketchup.
- Haal de burgertjes uit de koelkast. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak de kipburgertjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Bouw de sliders als volgt: neem een vierkantje brood, schep er wat saus op en leg er een burgertje op, gevolgd door een lepel van de rodekoolslaw. Leg er een tweede vierkantje brood op en prik er een prikker doorheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.