Kip fajita traybake
Fajita is een klassiek Texaans-Mexicaanse gerecht bestaande uit geroosterd vlees (bijvoorbeeld kip), groenten, kruiden en specerijen, een lekker gebakken mengsel dat meestal wordt geserveerd met bloem– of maïstortilla’s.
Ik maak er een traybake van: het handige hieraan is dat je alles op één bakplaat afbakt. Na de bereiden pluk je de kip, net als bij pulled pork, uit elkaar en serveer je het gerecht met tortilla’s, jalapeñopepers, krokante tortillachips, guacamole en zure room. En vergeet de limoenen voor de frisheid niet!
Heb je geen goede ovenschaal in huis? Kijk eens naar deze betaalbare glazen Pyrex-ovenschaal. Ideaal voor deze fajita traybake.

Guacamole
Guacamole is echt by far één van mijn favoriete bijgerechten. Het is natuurlijk heerlijk om te eten met een tortillachipje, maar je kunt het ook prima combineren bij een groter gerecht zoals deze fajita traybake. Het maken van deze heerlijke groene dip is kinderspel. Lees hier hoe je zelf guacamole maakt!


Kip fajita traybake met soft taco’s
Ingrediënten
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1/4 el chilipoeder
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/4 el korianderpoeder
- 1/2 el oregano
- 2 el zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook geperst
- 600 g kipfilets
- 1 rode paprika in repen
- 1 gele paprika in repen
- 2 rode uien in dunne partjes
- 12 soft taco’s of minitortilla’s
- 125 g zure room
- ½ bosje koriander blad geplukt
- 3 el jalapeñopepers
- 1 limoen in partjes
- Guacamole om erbij te serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het zoet gerooktepaprikapoeder met het chili-, komijn- en korianderpoeder en de oregano. Doe de helft ervan in een mengkom met 1 eetlepel zonnebloemolie, de helft van de knoflook en de kipfilet. Schep goed om.
- Doe de rest van het specerijenmengsel in een tweede mengkom met de rest van de knoflook, de twee kleuren paprika en de rode ui. Spreid de groenten uit over een bakplaat. Verdeel de kip ertussen en bak de traybake 10-15 minuten in de oven, of tot de kip en groenten gaar zijn.
- Leg de soft taco’s op een ovenbestendig bord, dek af met aluminiumfolie en warm ze de laatste 5 minuten mee in de oven.
- Trek de kip, als deze is afgekoeld, met vorken of je handen in stukken.
- Doe de zure room, koriander, jalapeñopepers, guacamole en limoenpartjes in kommetjes en zet op tafel. Serveer de traybake in het midden, met de soft taco’s ernaast. Besmeer steeds een soft taco met wat zure room en beleg met kip, groenten en extra’s.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.