Kalkoen pot pie – kersthoofdgerecht

Kalkoen pot pie

Dan is deze kalkoen pot pie een perfecte maaltijd voor de tweede kerstdag. Het is makkelijk om te maken, en heerlijk!

Hartige taart met kalkoen

Pot pie is natuurlijk een Engelse benaming. Want de Engelsen hebben de pie tot grote hoogte gebracht met hun heerlijke creaties. Dit is een eenvoudige versie daarvan.

Om het te maken gebruik ik kant- en klaar taartdeeg van de rol. Je hebt er twee nodig. Met de eerste beleg je de onderkant en de tweede gebruik je voor de bovenkant.

Handig ook om een wat bredere ovenschaal te gebruiken hiervoor zodat je genoeg oppervlakte hebt. Dit is overigens geen pie waar je stukken van kunt snijden dus houd daar rekening mee. Wil je de vulling wat steviger gebruik dan meer bloem tot je een ragoutachtige substantie hebt.

Voor alle kerstrecepten kijkt je hier.

kalkoen pot pie
Totale tijd55 minuten

Kalkoen pot pie – kersthoofdgerecht

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)
  • 2 stuks deeg voor hartige taart Tante Fanny
  • 80 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 400 ml kippenbouillon
  • 120 ml melk
  • 200 gr gare kalkoenfilet in stukjes
  • 125 gr doperwten diepvries
  • 1 rode paprika in blokjes

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven op 200˚C
  • Smelt de boter en fruit de ui zachtjes aan. Roer bloem, peper en zout erdoor tot een gladde massa. Roer melk en bouillon er in delen doorheen, zorg dat het goed opgenomen wordt.
  • Roer de paprika, doperwten en kalkoenfilet erdoor en haal van het vuur.
  • bekleed een taartvorm met deeg en leg de vulling erop. Leg de tweede plak deeg erop en vouw de randjes mooi dicht. Maak een paar gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat stoom er uit kan (eventueel met een speciale stoomfluit)
  • Bak 20 minuten in de oven, leg er aluminiumfolie over en bak nog eens 20 minuten tot gaar en goudbruin.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.