Kalfssaltimbocca met mascarpone-aardappelpuree

Saltimbocca is een beetje de cordon bleu van Italië als je het mij vraagt, maar dan duizend keer lekkerder. Een klassieker die in een paar minuten gebakken is met een extravagante aardappelpuree die goed bij alles past – ook je heupen. Deze kalfssaltimbocca met mascarpone-aardappelpuree is favoriet bij iedereen!

Kalfssaltimbocca met mascarpone aardappelpuree
Totale tijd40 minuten

Kalfssaltimbocca met mascarpone-aardappelpuree

5 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4
  • 4 kalfsfiletlapjes à 100 g
  • 4 grote plakken prosciutto crudo
  • 8 salieblaadjes
  • 2 cocktailprikkers gehalveerd
  • 60 g boter
  • 100 ml marsala

Voor de mascarpone-aardappelpuree

  • 1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken van 3 cm
  • 250 g mascarpone op kamertemperatuur
  • ½ muskaatnoot

Bereidingswijze: 

  • Leg een stuk plasticfolie op je werkbank en leg daar de filetlapjes op. Dek af met nog een stuk plasticfolie. Sla de lapjes met een deegroller of vleeshamer tot een dikte van ½ cm. Bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Leg een plak prosciutto op je snijplank en leg er een salieblaadje en een kalfslapje op. Leg er nog een salieblaadje op, vouw de prosciutto eromheen en druk hem vast met een halve cocktailprikker. Herhaal met de rest van de ham en het kalfsvlees tot je 4 rolletjes hebt.
  • Doe de aardappels in een pan met ruim koud water en breng ze aan de kook. Kook de aardappels in 15 minuten gaar, giet ze af, doe terug in de pan en laat ze een beetje uitdampen. Voeg de mascarpone met ruim zout toe en stamp tot een gladde puree. Rasp een halve bol nootmuskaat erboven en spatel erdoorheen. Proef en voeg eventueel zout toe. Houd de puree warm met een deksel op de pan.
  • Verhit in je grootste braad- of hapjespan de boter. Leg de hampakketjes naast elkaar in de pan en bak ze 2 minuten per kant. Neem ze uit de pan (laat het vet in de pan) en leg ze op een serveerschaal, dek af met wat aluminiumfolie. Schenk de marsala in de pan, schraap de aanbaksels los en laat hem aan de kook komen. Giet de saus over het vlees.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Kalfssaltimbocca met mascarpone aardappelpuree

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.