Japanse omelet

Tja, het is toch ook niet normaal als je om 6 uur in de ochtend ineens zin krijgt in sushi? Gelukkig kon deze Japanse omelet de sushi craving en smaakcombo die ik op dat moment zocht bevredigen.

Wat maakt een Japanse omelet zo special?


Dus, wat onderscheidt de Japanse variant van je standaard omelet? Well, let me break it down for you:

  • Het is zoeter dan je average omelet, thanks to een beetje suiker en mirin (een soort zoete rijstwijn).
  • Het heeft een fluffy, luchtige textuur die je doet smelten
  • Het wordt laag voor laag gebakken en opgerold tot een perfecte rechthoek.
  • Het is vaak gevuld met lekkers zoals kip, groenten of zelfs rijst.

Sushi cravings? 4x De lekkerste sushi wrap

Tamagoyaki

De Japanse omelet, ook wel tamagoyaki genoemd, is een heerlijk luchtig, lichtzoet eitje dat in laagjes wordt gebakken en opgerold. Deze unieke omelet heeft een subtiele smaak die zowel hartig als licht zoet is, dankzij een scheutje mirin en sojasaus. Tamagoyaki wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij Japanse maaltijden, in bento-boxen of op sushi. Om de perfecte tamagoyaki te maken, wordt een speciale rechthoekige pan gebruikt, waarmee je de omelet steeds opnieuw kunt oprollen en laag voor laag kunt bakken. Het resultaat is een zachte, delicate omelet die smelt in je mond. Tamagoyaki is niet alleen lekker, maar ook een kunstwerkje op je bord – perfect om je Japanse kookkunsten mee te laten zien!

Serving suggestions voor je Japanse omelet

Oké, je hebt je omelet gemaakt, maar hoe serveer je die? Hier zijn een paar ideeën:

  • Snijd in stukjes en serveer als onderdeel van een traditioneel Japans ontbijt
  • Maak sushi met je omelet als wrap in plaats van zeewier
  • Serveer bovenop een kom dampende rijst voor extra comfort food vibes
  • Snijd in reepjes en serveer als bento box snack

Nu heb je alle tools en kennis om je eigen Japanse meesterwerk te creëren. Het kan even oefenen zijn om die perfecte roll te krijgen, maar geloof me, it’s so worth it. Dus waar wacht je nog op? Laat me weten hoe het smaakt!

Nog meer Japanse receptenChicken karaage: krokante Japanse kipJapanse soufflé pancakes en probeer ook eens deze Japanse nasi met edamame.

Japanse omelet
Totale tijd15 minuten

Japanse omelet

4.59 van 29 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)
  • Olie
  • 1 groene peper
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • stukje gember
  • Japanse azijn
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • nori-vel (zeewier)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze: 

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de sjalot fijn en bak deze met wat zout en peper.
  • Snijd nu ook de groene peper en de knoflook en voeg het bij de sjalot in de pan. Rasp er nog een beetje gember overheen. Maar pas op dat je dat niet te veel doet, want anders gaat de gember overheersen. Blus het geheel af met de azijn.
  • Doe de zalm in de pan. Kluts daarna de eieren met de melk los en giet het mengsel over de zalm heen. Vouw het nori-vel vervolgens meerdere keren en knip het boven de pan in sliertjes. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat je je Japanse omelet-sushi-creatie op een laag vuur nog ongeveer 4 minuten garen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 309kcalKoolhydraten: 6gProteine: 35gVet: 15gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 330mgNatrium: 213mgKalium: 206mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 835IUVitamine C: 4mgCalcium: 145mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.