Pasen: hot chocolate met paaseitjes en marshmallows

Dit recept is niet alleen een smaakexplosie, maar ook een perfecte manier om die kleurrijke paaseitjes een tweede leven te geven. Stel je voor: romige, warme chocolademelk gemaakt van gesmolten paaseitjes, afgetopt met een toef luchtige slagroom, een handvol mini marshmallows en extra stukjes paasei voor die ultieme paasbeleving.

Hot chocolate met marshmallows

Kun je je nog herinneren dat het – nog niet eens zo lang geleden – ontzettend koud was en sneeuwde? Ik maakte toen een warme chocolade met slagroom en die ging vervolgens door het plafond. Iedereen ging massaal aan de hot chocolate. Dit keer maak ik er een paasversie van. Die tevens ideaal is om overgebleven paaseitjes op te maken.

Je kunt voor het smelten van de chocola behalve gewone chocola natuurlijk ook paaseitjes gebruiken. Die breek je dan in plaats van de gewone chocola en daar maak je dan je hot chocolate van. 

Serveer de hot chocolate met lekker veel slagroom en top het met mini marshmallows en eventueel nog extra gebroken paaseitjes. Je kunt er zelfs een freakshake van maken als je dat leuk vindt! Niks is te gek!

Tip van mij: Wil je een extra feestelijke touch? Voeg een scheutje van je favoriete likeur toe voor een volwassen variant, of laat de kids hun eigen creatie versieren met kleurrijke sprinkles en chocoladeschaafsel. En waarom niet een complete freakshake maken? Ga los met toppings en maak er een waar feestje van!

hot chocolate marshmallows
Totale tijd10 minuten

Hot chocolate met marshmallows (paaseditie)

Leuk om overgebleven chocolade eitjes voor te gebruiken
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 personen
  • 200 ml melk
  • ½ el cacaopoeder
  • 100 gr pure of melkchocola in kleine stukjes gebroken
  • 50 ml slagroom stijfgeklopt

Topping

  • Mini marshmallow
  • Gekleurde mini paaseitjes

Bereidingswijze: 

  • Breek de chocola in stukjes in een beker. Verwarm de melk met de cacao tot goed heet. Giet dit over de chocola. Laat even staan en roer dan om tot alles goed gemengd is.
  • Doe de slagroom erop en dek af met de marshmallows en de gebroken paaseitjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.