Homemade Oreo’s

Homemade Oreo’s

De eerste Oreo-koekjes ooit zijn ontstaan in New York. Ze bestaan al meer dan honderd jaar en zijn pas veel later populair geworden in Nederland. Hier bestaat de lekkernij nu zo’n vijftien jaar en is het koekje bijna niet meer weg te denken. Wel wordt het tijd dat we het roer in eigen handen nemen en ze voortaan zelf gaan bereiden als we er zin in hebben. We moeten wat liever zijn voor onze planeet en ons lichaam én wees nou eerlijk – vers is toch veel lekkerder?!

Zelf maak ik het liefste een lekkere voorraad, zodat ik er op los kan gaan met Oreo recepten. Ik bedenk met regelmaat een nieuwe creatie, maar ook ik heb mijn favorieten en die deel ik met jullie. Heb je de volgende creaties al eens uitgeprobeerd? Oreo pops, Oreo chocoladefudge repen, Oreo cheesecake shooters, Oreo cheesecake,  deepfried Oreo’s, keto Oreo chiapudding of de mega Oreo cheesecake. Stuk voor stuk heerlijk, maar natuurlijk wel met deze zelfgemaakte Oreo’s!

Homemade oreos
Totale tijd1 uur 20 minuten

Homemade Oreo’s

4.50 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4
  • 280 ml volle melk
  • 3 el custardpoeder
  • 160 gr bloem
  • 35 gr cacaopoeder
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 snuf zout
  • 270 gr roomboter
  • 150 gr witte basterdsuiker

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
  • Maak eerst een snelle banketbakkersroom voor de botercrème. Breng in een steelpannetje zachtjes 250 milliliter melk aan de kook. Roer in een kommetje de custard samen met een paar eetlepels gekookte melk tot een papje. Schenk het papje daarna bij de melk in de pan en roer goed door, kook 2 minuten tot het is gebonden en dik is geworden. Scheur een stukje plasticfolie af, leg het over de banketbakkersroom en laat zo afkoelen tot kamertemperatuur.  
  • Maak de chocoladekoekjes. Mix in een keukenmachine of met de mixer de bloem, cacaopoeder, poedersuiker en een snufje zout door elkaar. Snijd 115 gram boter in blokjes en mix goed door.  Schenk 30 milliliter melk er bij en mix tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Haal het deeg uit de keukenmachine, kneed kort door en vorm tot een platte schijf. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een platte deeglap van 0,4 millimeter en steek er 40 ronde koekjes uit van 4 centimeter doorsnede. Vorm van de restjes deeg opnieuw een deeglap en rol uit om nog meer koekjes te maken.
  • Leg de koekjes voorzichtig op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 12 minuten tot ze klaar zijn. De koekjes zijn klaar wanneer ze droog aanvoelen ze zijn nog wel zacht, tijdens het afkoelen worden ze hard. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Snijd 155 gram boter in kleine blokjes van ca 1 centimeter en klop terwijl de koekjes volledig afkoelen de boter, basterdsuiker door de afgekoelde banketbakkersroom tot een gladde botercrème.
  • Spuit of smeer de botercrème op de onderste helft van de koekjes en leg het tweede koekje er bovenop, druk de koekjes zachtjes aan.
  • Tip: voor het maken van botercrème moeten alle ingrediënten dezelfde temperatuur zijn, kamertemperatuur. Als dit niet zo is kan de botercrème gaan schiften. Als dit gebeurd kun je de kom met geschifte botercrème kort au bain marie verwarmen en daarna weer goed mixen. Herhaal als nodig.  
  • Tip: voor het uitsnijden van de koekjes kun je een uitsteekvormpje, espressokopje of een dekseltje gebruiken. 
  • Tip: verplaats de koekjes op een taartrooster als je wil dat ze sneller afkoelen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.