Zelf wontons maken

40 minuten

Deze zelfgemaakte wontons zijn door de citroengras en gember heerlijk fris. Eet ze als borrelhap of voorgerecht bij je Chinese diner of maak er soep mee. Bijvoorbeeld met deze bouillon samen met wat eiernoedels en paksoi. Kook alle ingrediënten dan apart, verdeel over kommen en giet dan de bouillon eroverheen. Wontonvellen liggen in het vriesvak van de toko. Let er wel op dat je de variant koopt om te stomen/koken, niet die om te frituren. Wil je ook eens dumplings maken? Check dan het recept voor deze lekkere dumplings met gehakt

Bereidingswijze voor wontons

Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.

Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de dumplings tot ze komen bovendrijven, 3-5 minuten, en giet af. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen en serveer de saus samen met de dumplings.

Bewaren

Wontons vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de wontons uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de wontons helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Zelf wontons maken

Hoe maak je zelf wontons?

4.34 van 12 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatische
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • Vulling
  • 2 stengels citroengras schoongemaakt
  • 3 cm gember
  • 2 bosuien
  • 500 gr rauwe gepelde garnalen
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • Zout naar smaak
  • 40 wontonvellen
  • Dipsaus
  • 6 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie

Instructies
 

Instructies

  • Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.
  • Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.