Zelf wontons maken

Bereidingswijze voor wontons

Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.

Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de dumplings tot ze komen bovendrijven, 3-5 minuten, en giet af. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen en serveer de saus samen met de dumplings.

Bewaren

Wontons vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de wontons uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de wontons helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.


Zelf wontons maken
Totale tijd40 minuten

Hoe maak je zelf wontons?

4.34 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)

Ingrediënten

  • Vulling
  • 2 stengels citroengras schoongemaakt
  • 3 cm gember
  • 2 bosuien
  • 500 gr rauwe gepelde garnalen
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • Zout naar smaak
  • 40 wontonvellen
  • Dipsaus
  • 6 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.
  • Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.