Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Een goed begin van de ochtend met deze herfstige havermoutpap

Door de combinatie van havermout én quinoa zit je er lang vol van – een ideale kickstart van de dag! Het lekkere vind ik ook dat er zowel kleine blokjes peer door de pap gaan, plus grote plakjes gebakken peer bovenop. Deze bak je los in wat boter in de pan – wat een verwennerij! Het kaneelstokje maakt dit herfstige havermout ontbijtje compleet. 

Enne, doordat je de havermoutpap deels in perensap kookt, komt de fruitige smaak nog extra naar boven. Mocht je nu geen perensap kunnen vinden, dan kun je ook appelsap gebruiken. Ik vind het ook vaak lekker om het water te vervangen door (plantaardige) melk, om de havermoutpap nog romiger te maken. De keuze is aan jou!

Ook lekker om te maken: havermout pannenkoekjes met kokos en banaan

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer
Havermoutpap met quinoa en gebakken peer
Totale tijd15 minuten

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 100 g quinoa
  • 300 ml perensap
  • 1 kaneelstok
  • 100 g havermout
  • 1 grote stevige peer klokhuis eruit, in blokjes
  • boter om in te bakken
  • 1 peer in plakjes
  • 1 el honing plus evt. extra

Bereidingswijze: 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Vervang daarbij 300 ml water door het perensap en voeg de kaneelstok toe. Voeg de havermout de laatste minuut van de kooktijd toe en kook dit 1 minuut mee. Schenk er eventueel nog een scheut water bij als de pap dreigt droog te koken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten staan.
  • Bak in een koekenpan de plakjes peer in wat boter goudbruin.
  • Haal de kaneelstok uit de pap. Roer de blokjes peer en de honing erdoor.
  • Verdeel de ontbijtpap over kommen. Garneer met de plakjes gebakken peer en, als je van zoet houdt, wat extra honing. Een snuf kaneel eroverheen haalt de smaak nóg meer op!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 551kcalKoolhydraten: 113gProteine: 14gVet: 7gVerzadigde vetten: 1gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 2gNatrium: 19mgKalium: 872mgVezels: 15gSuiker: 29gVitamine A: 57IUVitamine C: 58mgCalcium: 101mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.