Havermout pannenkoeken recept

Het weekend vraagt meestal om een extra smaakvol ontbijt. Als ik in Amerika ben, kan ik daar altijd enorm van blueberry pancakes genieten. Mijn dochter is dan weer vooral een enorme fan van havermout. Vandaar dat ik bij dit recept deze twee zaken met elkaar gecombineerd heb, met als resultaat: heerlijke havermout pannenkoeken met bosbessen, banaan en maple syrup. Mooi toch dat een gezond ontbijtje voor op de zondagochtend eigenlijk stiekem gewoon als een verrukkelijk gebakje smaakt?

YouTube video


Recept havermout pannenkoeken: bereidingswijze

Deze havermout pannenkoeken met bosbessen, banaan en ahornsiroop zijn lekker makkelijk om te maken en bovenal ook heerlijk om op te eten. Bij dit recept ga je als volgt te werk:

Je begint door de eiwitten stijf te slaan van de twee eieren die je eerst gescheiden hebt. Zorg ervoor dat de kom waar je dit in doet goed schoon is. Je kunt er bijvoorbeeld even een schijfje limoen of citroen doorheen halen.

In een andere kom meng je de havermout, het bakpoeder, de melk en het eigeel. Vervolgens spatel je het eiwit daar doorheen en voeg je de heft van de bosbessen toe.

Zet nu een pan op het vuur en smelt daarin de olie. Vervolgens bak je de pannenkoekjes aan beide zijdes bruin in 2 a 3 minuten. Haal de havermout pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord. Top je creatie af met de rest van de bosbessen, de banaan en de maple syrup. Smaaksucces verzekerd!

Ook lekker: Carrot cake pannenkoeken

Havermout pannekoeken

Havermout pannenkoeken
Totale tijd20 minuten

Havermout pannenkoeken (met banaan, bosbes en maple syrup) recept

4.25 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

portie(s)+
  • 120 gram gemalen havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 eieren gescheiden
  • 150 gram bosbessen
  • Kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • Maple syrup ahorn siroop

Bereidingswijze: 

  • Je begint door de eiwitten stijf te slaan van de twee eieren die je eerst gescheiden hebt. Zorg ervoor dat de kom waar je dit in doet goed schoon is. Je kunt er bijvoorbeeld even een schijfje limoen of citroen doorheen halen.
  • In een andere kom meng je de havermout, het bakpoeder, de melk en het eigeel. Vervolgens spatel je het eiwit daar doorheen en voeg je de heft van de bosbessen toe.
  • Zet nu een pan op het vuur en smelt daarin de olie. Vervolgens bak je de pannenkoekjes aan beide zijdes bruin in 2 a 3 minuten. Haal de havermout pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord. Top je creatie af met de rest van de bosbessen, de banaan en de maple syrup. Smaaksucces verzekerd!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 432kcalKoolhydraten: 69gProteine: 17gVet: 13gVerzadigde vetten: 5gTrans Fat: 1gCholesterol: 169mgNatrium: 331mgKalium: 611mgVezels: 9gSuiker: 18gVitamine A: 397IUVitamine C: 12mgCalcium: 252mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.