Havermout-appel muffins uit de airfryer

22 minuten

Havermout-appel muffins uit de airfryer

Ja hoor, we hebben weer zo’n heerlijke Airfryer recept voor jullie gemaakt. Dit keer zijn het muffins uit de airfryer!

Het beslag voor de muffins maken is heel eenvoudig. Dat komt er meestal op neer dat je de natte ingrediënten mengt. Vervolgens meng je de droge ingrediënten en je voegt de twee bij elkaar.

Glutenvrije muffins uit de airfryer maak je zo:

Door de muffins te maken met havermout zijn ze bovendien ook nog eens glutenvrij. Let trouwens wel op dat je zorgt dat je ook daadwerkelijk glutenvrije havermout koopt. Hoewel havermout van zichzelf glutenvrij is zitten er wel vaak resten in van andere granen. Tenzij het er duidelijk op vermeld wordt. Niet zo erg als je liever geen gluten eet, maar wel erg als je coeliakie hebt.

De muffins uit de airfryer bak je op 160˚C, dan zijn ze binnen no time klaar. Deze muffins uit de airfryer zijn ideaal om mee te nemen naar school of als een snel ontbijtje on the go.

Probeer ook eens de rabarber-banaan muffins!

muffins uit de airfryer

appel muffins uit de airfryer

Havermout-appel muffins uit de airfryer

4.39 van 88 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Porties 12 portie(s)
Calorieën 114 kcal

Benodigdheden

  • 12 siliconen muffinvormpjes

Ingrediënten
 

  • 50 gr kristalsuiker
  • 150 gr havermout
  • 3 eieren
  • 150 gr appelmoes
  • 1 stevige appel geschild en in kleine stukjes
  • 25 gr walnoten grof gehakt
  • 25 gr rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Week de rozijnen voor 5 minuten in lauw water. Giet daarna af en laat uitlekken
  • Verwarm de airfryer voor op 160˚C.
  • Meng de havermout, suiker, zout, kaneelpoeder en de bakpoeder door elkaar. Klop de eieren er een voor een doorheen en vervolgens de appelmoes.
  • Spatel hier de gehakte walnoten, de rozijnen en de appelstukjes doorheen.
  • Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes, decoreer met een walnoot er bovenop (optioneel) en bak het voor 10-15 minuten in de airfryer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 114kcalKoolhydraten: 19gProteine: 3gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 41mgNatrium: 61mgKalium: 115mgVezels: 2gSuiker: 7gVitamine A: 74IUVitamine C: 1mgCalcium: 46mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.