Havermout-appel muffins uit de airfryer

Havermout-appel muffins uit de airfryer

Het beslag voor de muffins maken is heel eenvoudig. Dat komt er meestal op neer dat je de natte ingrediƫnten mengt. Vervolgens meng je de droge ingrediƫnten en je voegt de twee bij elkaar.

Glutenvrije muffins uit de airfryer maak je zo:

Door de muffins te maken met havermout zijn ze bovendien ook nog eens glutenvrij. Let trouwens wel op dat je zorgt dat je ook daadwerkelijk glutenvrije havermout koopt. Hoewel havermout van zichzelf glutenvrij is zitten er wel vaak resten in van andere granen. Tenzij het er duidelijk op vermeld wordt. Niet zo erg als je liever geen gluten eet, maar wel erg als je coeliakie hebt.

De muffins uit de airfryer bak je op 160˚C, dan zijn ze binnen no time klaar. Deze muffins uit de airfryer zijn ideaal om mee te nemen naar school of als een snel ontbijtje on the go.

Probeer ook eens de rabarber-banaan muffins!

muffins uit de airfryer

appel muffins uit de airfryer
Totale tijd22 minutes

Havermout-appel muffins uit de airfryer

4.41 van 90 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

12 portie(s)
  • 50 gr kristalsuiker
  • 150 gr havermout
  • 3 eieren
  • 150 gr appelmoes
  • 1 stevige appel geschild en in kleine stukjes
  • 25 gr walnoten grof gehakt
  • 25 gr rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze: 

  • Week de rozijnen voor 5 minuten in lauw water. Giet daarna af en laat uitlekken
  • Verwarm de airfryer voor op 160˚C.
  • Meng de havermout, suiker, zout, kaneelpoeder en de bakpoeder door elkaar. Klop de eieren er een voor een doorheen en vervolgens de appelmoes.
  • Spatel hier de gehakte walnoten, de rozijnen en de appelstukjes doorheen.
  • Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes, decoreer met een walnoot er bovenop (optioneel) en bak het voor 10-15 minuten in de airfryer.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 114kcalKoolhydraten: 19gProteine: 3gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 41mgNatrium: 61mgKalium: 115mgVezels: 2gSuiker: 7gVitamine A: 74IUVitamine C: 1mgCalcium: 46mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.41 from 90 votes (89 ratings without comment)