Ham-kaas pizzarolletjes

Variëren met deze pizzarolletjes

Uiteraard kun je naar hartelust variëren met de toppings; kies eens voor salami in plaats van ham, blauwe kaas of mozzarella in plaats van belegen kaas (kies dan wel geraspte mozzarella die weinig vocht bevat) of ander type kruiden. 

Tot slot: wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg voor deze pizzarolletjes.

Homemade deeg = extra liefde (en smaak)!

In dit recept ga je lekker zelf aan de slag met het deeg. Geloof me: dat maakt echt het verschil. Zelf pizzadeeg maken klinkt misschien als een projectje, maar het is juist superleuk en makkelijker dan je denkt. Je hebt er maar een paar basics voor nodig (bloem, gist, water, olie, zout) en je handen doen de rest. Terwijl het deeg ligt te rijzen, kun jij alvast bedenken welke extra toppings je stiekem nog wil toevoegen. En dat moment waarop je het deeg uitrolt, insmeert, vult en oprolt tot zo’n mooie swirl… pure voldoening. Zelfgemaakt deeg zorgt voor die perfecte balans tussen chewy en knapperig, precies zoals je ‘m wil. Het tilt deze ham-kaas rolletjes echt van “lekker” naar “holy moly, geef me er nog eentje!”. Dus trek dat keukenschort aan en kneed met liefde, want dat proef je straks terug.

Ham-kaas pizzarolletjes

Liever vega?

Je kunt deze pizzarolletjes uiteraard ook vega maken door de ham weg te laten of hier vegetarische stukjes of spekjes voor te gebruiken.

Scoren met deze pizzarolletjes!

Deze ham-kaas pizzarolletjes zijn het perfecte voorbeeld van simpel, snel en gruwelijk lekker. Je hebt er geen sterrenchef voor nodig, maar wel een beetje liefde en een lekkere trek. Want zeg nou zelf: wat is er nou beter dan warme, knapperige rolletjes vol gesmolten kaas en hartige ham? Dit is comfort food met een grote C!

Ham-kaas pizzarolletjes
Totale tijd1 uur 45 minuten

Ham-kaas pizzarolletjes

Pin recept Printen

Ingrediënten

15 personen
  • 150 gr boter
  • 500 ml melk
  • 750 gr patentbloem + extra om te bestuiven
  • zakje droge gist 10 gr
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 4-6 el passata of tomatensaus
  • 150 gr ham in kleine stukjes
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2-3 el gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

  • Smelt de boter in een pan. Voeg de melk toe en verwarm al roerend tot het geheel lauwwarm is.
  • Meng de patentbloem, de droge gist, de suiker en het zout in een grote mengkom. Maak een kuil in het midden. Klop 1 ei los en voeg het toe. Giet het lauwwarme melkmengsel erbij. Roer met een spatel of pollepel tot een glad deeg dat niet al te plakkerig is. Je kunt ook je handen gebruiken! Gebruik eventueel de rest van de patentbloem als het deeg teveel plakt. Bestuif het deeg met wat extra patentbloem, dek af met een schone theedoek en laat 45-60 minuten op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak even door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dikte.
  • Zet twee bakplaten bekleed met bakpapier klaar. Smeer de tomatensaus over het deeg en bestrooi met de ham, de kaas en de oregano. Rol het deeg vanaf een van de lange kanten op. Snijd de rol in 15-18 broodjes die ongeveer even dik zijn. Leg de pizzarolletjes plat op de bakplaat. Zorg dat het uiteinde goed vast zit zodat het niet losraakt tijdens het bakken. Plak het eventueel vast met een klein beetje water.
  • Bak de broodjes 10-15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn vanbuiten en gaar vanbinnen. Eet de pizzarolletjes warm of koud.
Uniekaas display miljuschka tosti
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.