Groente recepten

Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept

Samenvatting

Ingredienten

170 g courgette

250 g maïsmeel van het merk PAN, Harina de Maiz Blanco Precocida, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten

1 tl zout

350 ml water

170 g geraspte kaas

Olie

Sharing is caring!

Recept Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas: bereidingswijze

Pupusas is een traditioneel gerecht uit El Salvador: het is het best te vergelijken met een tortilla’s, rijkelijk gevuld met bijvoorbeeld groenten, bonen of vlees. Ik maak een vulling van courgette en kaas. Fris en toch lekker vullend.

Foodtrucks

Dit recept komt overigens uit mijn boek Foodtrucks. Heb je die nog niet? Check dan hier.

Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij.
Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.

Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.

Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.

Zuidamerikaanse pupusas met courgette

Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 170 g courgette
  • 250 g maïsmeel van het merk PAN, Harina de Maiz Blanco Precocida, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
  • 1 tl zout
  • 350 ml water
  • 170 g geraspte kaas
  • Olie

Instructies

    Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij.Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.

Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.

Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.

Nog meer lekkers