Gezonde recepten

Dit recept valt onder

Gegrilde asperges met halloumi

Samenvatting

  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

400 gr groene asperges

100 gr haloumi kaas

Dressing

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

bieslook

1/2 eetlepel sesamolie

zout

peper

Sharing is caring!

Halloumi

Halloumi is typisch zo’n kaas waar je van houdt of je vindt het echt helemaal niks. Om eerlijk te zijn twijfel ik nog een beetje in welk kamp ik me gaan bevinden. In sommige gerechten zoals bij deze gegrilde asperges met halloumi is het top. Maar soms eet ik halloumi en dan vraag ik me af of het nou een stukje rubber is of een kaas.

Hoe het is klaargemaakt is dus van essentieel belang bij een goede halloumi ervaring.

Ben je nou echt geen fan van halloumi dan is dit recept ook heerlijk met feta verkruimeld over de asperges. En nog sneller ook… 😉

Ben je fan van groene asperges? Probeer dan ook eens deze geroosterde groene asperges!

Gegrilde asperges met halloumi

Gegrilde asperges met halloumi

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr haloumi kaas

Dressing

  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • bieslook
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • zout
  • peper

Instructies

    1. Terwijl je de grillpan flink heet laat worden maak je de dressing.
    2. Doe de olijfolie, citroensap, sesamolie, honing en mosterd bij elkaar in een kom en roer goed tot alles gecombineerd is. Proef en voeg eventueel een van bovenstaande stoffen toe als de smaak nog niet naar je zin is. Snij de bieslook fijn maar voeg die pas op het laatste moment toe aan de dressing. Maak op smaak met zout en peper.
    3. Breek het onderste harde gedeelte van de asperges af, dit gaat makkelijk bij verse asperges en voeg je wat druk toe dan knapt de asperge bijna vanzelf af op het goede plekje.
      Snij de halloumi in dunne plakken
    4. Bestrijk zowel de asperges afzonderlijk als de halloumi aan beide kanten met olijfolie.
    5. Gril de asperges in de grillpan aan beiden kanten tot ze gaar zijn. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte. Ga uit van ongeveer 2-3 minuten per kant.
    6. Na de asperges gril je de halloumiplakken kort in de grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben.
    7. Serveer de asperges met de halloumi en de dressing.

Nog meer lekkers