Groene lasagne uit de slowcooker
Zoals ik al zei, is de slowcooker perfect om lasagne in te maken. Zo kun je op een drukke dag gewoon de laagjes bouwen, het apparaat aanzetten en gaan. Zo maak ik wel vaker lasagne uit de slowcooker, maar deze groene variant is nieuw. Het zonnetje gaat weer schijnen, de vogeltjes fluiten en het is dus tijd voor groen. Ook op je bord. Deze groene lasagne uit de slowcooker maak ik met kipfilet, broccoli en ricotta. Wil je het helemaal groen maken? Kies dan voor groene lasagnebladen.
Take it slow!
Het fijne aan een slowcooker is, dat door de langzame gaartijd, de smaak optimaal wordt! Het heeft namelijk lekker lang de tijd om alle smaken op te bouwen. Een slowcooker biedt gemak en tijdsbesparing doordat je ‘s ochtends ingrediënten kunt toevoegen en gedurende de dag kunt vergeten terwijl je maaltijd langzaam gaart. Het resultaat? Mals vlees, een gerecht met rijke smaken en minder kans op aanbranden. Bovendien is het energiezuinig en veelzijdig, waardoor het een handige en smakelijke optie is voor drukke dagen. Ik zou dus zeggen: “Take it slow en kies voor de slowcooker.”
Nog meer slowcooker recepten
Wat dan precies? Maak er bijvoorbeeld deze runderstoof of stoofperen mee. Maar de opties zijn dus eindeloos. Van pasta recepten tot rijst recepten, alles kan met dit fijne apparaat. Ja, zoals ik al zei, dit is echt de sous-chef in jouw keuken.

Groene lasagne uit de slowcooker
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 500 gr broccoli
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 500 gr ricotta
- 250 ml slagroom
- 200 gr hazelnoten
- 40 gr verse basilicumblaadjes + extra om te garneren
- 175 ml olijfolie
- 250 gr (groene) lasagnebladen
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in stukjes, bestrooi royaal met zout en peper. Snijd de broccoli in roosjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng in een kom de ricotta, slagroom en 50 gram Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart.
- Toast de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruine plekjes krijgen. Schud ze op een bord en laat ze even afkoelen. Hak ze daarna samen met de basilicumblaadjes, 175 ml olijfolie en 50 gram Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot een pesto. Meng de pesto door de ricotta, houd 2-3 eetlepels achter voor garnering.
- Vet de binnenkant van de slowcooker lichtjes in met olijfolie.
- Verdeel een dun laagje van het ricottasaus over de bodem van de slowcooker. Leg een laagje lasagnebladen (breek ze eventueel op maat zodat ze in een enkele laag de bodem bedekken) op het ricottasaus.
- Verdeel hierover een deel van de ricottasaus, gevolgd door een laagje broccoli en stukjes kipfilet. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje ricottasaus.
- Zet de slowcooker aan op de lage stand en kook de lasagne gedurende 4 uur. Laat de lasagne 15 minuten rusten voordat je hem serveert. Serveer de lasagne met extra hazelnotenpesto en garneer met verse basilicumblaadjes.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.