Goi cuon: verse springrolls met nuoc cham

20 minuten

Goi cuon: verse Vietnamese springrolls met traditionele nuoc cham als dip. Gezond, fris en boordevol smaak! En heel eenvoudig te maken met rijstvellen die je in de supermarkt of toko koopt.

Groene goi cuon 

Je maakt deze Vietnamese hapjes van in water geweekte rijstvellen. Vervolgens vul je deze met een vulling naar keuze. Vandaag maak ik groene goi chuon met een vulling van groene aspergetips, peultjes, mihoen, chilipeper, bieslook, koriander en munt. Serveer het gerecht op deze prachtige serviesset van Tokyo Design Studio. Ook handig voor een sushi-avond!

 

 

Nuoc cham bij de groene springrolls

Bij de goi cuon serveer ik een Vietnamese dipsaus genaamd nuoc cham. Dit is een dip op basis van limoensap, vissaus, knoflook, suiker en rode peper. Eet je vegetarisch of vegan? Laat deze dipsaus dan weg, of vervang ‘m door deze lekkere pindasaus. Dit namelijk een geweldige smaakcombinatie. 

Groene goi cuon: verse springrolls met nuoc cham

Groene goi cuon: verse springrolls met nuoc cham

Groene goi cuon: verse springrolls met nuoc cham

3.80 van 5 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 avocado in dunne reepjes
  • sap van 1½ limoen
  • 100 g groene aspergetips
  • 100 g peultjes over de lengte doormidden
  • 25 g mihoen
  • 1 tl geroosterdesesamolie (optioneel)
  • 1/3 komkommer in dunne reepjes
  • 1 groene chilipeper in dunne reepjes
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje koriander
  • 3-4 takjes munt blad geplukt
  • 2 el vissaus indien vega(n): vegan vissaus of sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 rawit in dunne ringetjes
  • 1-2 tl fijne kristalsuiker
  • 8 rijstvellen

Instructies
 

  • Doe de avocado in een kommetje en hussel met het sap van ½ limoen.
  • Blancheer de aspergetips en peultjes 3 minuten in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan; laat de pan op het vuur staan. Spoel de groenten even onder de koude kraan en leg ze in een kom koud water.
  • Kook de mihoen 2 minuten in het kokende water. Spoel onder de koude kraan en laat uitlekken. Druppel er als je hebt de sesamolie eroverheen en hussel.
  • Neem een of twee grote borden en schik hier de asperges, peultjes, mihoen, groene chilipeper, bieslook, koriander en muntblaadjes op. Leg de rijstvellen op een tweede bord.
  • Meng in een kommetje de vissaus, de rijstazijn, het sap van 1 limoen, de knoflook en de rawit met 2 eetlepels water. Los er naar smaak de kristalsuiker in op.
  • Vul een diep bord of ovenschaal met warm water. Zet alles op tafel.
  • Laat iedereen zijn eigen rolletjes maken. Doop eerst een rijstvel in het warme water om het zacht te maken. Leg het vel op je bord, leg er een streep vulling op – liefst van alles wat – en rol op. Doop in de nuoc cham – een traditionele Vietnamese dipsaus.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.