Groene gazpacho

De herfst zit in de lucht

Het is onmiskenbaar. Niet alleen aan de tijd van het jaar en het feit dat de r weer in de maand zit, maar vooral aan die hele speciale geur van de beginnende herfst. Het is iets wat je meteen merkt. Op een dag stap je naar buiten en dan is het daar ineens.

Het heeft niet eens speciaal te maken met de temperatuur. Het is iets anders en ondefinieerbaars. Deze groene gazpacho is dus een tikkie aan de late kant van het seizoen, maar aan de andere kant is dit ook een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld rond de kerstdagen te serveren als amuse of als licht voorgerecht.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien schijnt het dit weekend toch nog wat lekkerder weer te worden. Geen reden dus eigenlijk om deze groene gazpacho niet gewoon te maken.

Maken van de groene gazpacho

Het maken van de groene gazpacho is heel eenvoudig. Waar je even rekening mee moet houden is het feit dat je de blender in de goede volgorde inlaadt. Ik begin in dit geval met de spinazie. Vervolgens komen daar de zwaardere dingen bovenop zoals de komkommer en de paprika. En je eindigt met de vloeistof. Die loopt er wel tussendoor.

Ideaal is het als je een highspeed blender hebt. Die zorgen ervoor dat alles mooi glad wordt. Een gewone blender kan natuurlijk ook wel, maar in dat geval is het zeker handig om alle ingrediënten al wat kleiner te snijden. En iets langer laten draaien zodat alles zo glad mogelijk kan worden.

Wil je liever een gewone gazpacho maken? Klik dan hier.

Groene gazpacho
Totale tijd10 minuten

Groene gazpacho

Lekker fris en lekker zomers!
3.85 van 39 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 500 gram spinazie
  • 2 komkommers
  • 1 avocado
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml sushi azijn
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse tuinkers

Bereidingswijze: 

  • Begin met het toevoegen van de spinazie in de blender. Snij de komkommers in stukken en voeg toe. Pureer de knoflook en maak de avocado schoon en schep het vruchtvlees erbij.
  • Haal de zaadlijst uit de paprika en snij in wat kleinere stukken. Het sjalotje maak je ook wat kleiner en voeg het toe aan de blender.
  • Eindig met de sushi azijn en de olijfolie.
  • Draai het geheel tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en serveer met verse tuinkers.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 251kcalKoolhydraten: 15gProteine: 6gVet: 21gVerzadigde vetten: 3gNatrium: 107mgKalium: 1220mgVezels: 8gSuiker: 4gVitamine A: 12013IUVitamine C: 69mgCalcium: 157mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.