Glutenvrije rabarbertaartje
Heb je nog niet eerder glutenvrij gebakken, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste is dat je de binding mist van bloem. Ik gebruik in dit geval als bindmiddel voor mijn glutenvrije rabarbertaartje arrowroot. Je kunt dit goed vinden bij onder andere de Appie en werkt prima als bindmiddel. Een ander alternatief is bijvoorbeeld tapiocameel. Dat heeft een vergelijkbare werking.

Glutenvrij rabarbertaartje
Ingrediënten
Ingrediënten
Voor de korst
- 100 gr amandelmeel
- 2 el arrowroot
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1/8 tl zout
- 2 el gesmolten kokosolie
Vulling
- 110 gr amandelmeel
- 1 el arrowroot
- ¼ tl zout
- 65 gr kokosbloesemsuiker
- 70 gr kokosolie niet gesmolten
- 1 groot ei
- 150 gr rababer in dunne plakjes
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
- Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
- In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
- Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
- Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
- Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.