Glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrije rabarbertaartje

Heb je nog niet eerder glutenvrij gebakken, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste is dat je de binding mist van bloem. Ik gebruik in dit geval als bindmiddel voor mijn glutenvrije rabarbertaartje arrowroot. Je kunt dit goed vinden bij onder andere de Appie en werkt prima als bindmiddel. Een ander alternatief is bijvoorbeeld tapiocameel. Dat heeft een vergelijkbare werking.

Glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

4.60 van 20 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)

Ingrediënten

Voor de korst

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 2 el gesmolten kokosolie

Vulling

  • 110 gr amandelmeel
  • 1 el arrowroot
  • ¼ tl zout
  • 65 gr kokosbloesemsuiker
  • 70 gr kokosolie niet gesmolten
  • 1 groot ei
  • 150 gr rababer in dunne plakjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
  • Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
  • In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
  • Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.