Paprika power
Paprika’s, je hebt ze in het groen, geel, oranje en rood. Ze hebben een zoete frisse smaak, maar de groene is eerder wat bitter met een scherpe smaak. Het lekkerste voor een gevulde paprika vind ik de rode paprika. Je kunt deze halen in de supermarkt, maar ook zelf kweken in jouw moestuin. Houd er wel rekening mee dat paprika’s veel tijd en aandacht vragen. Hier lees je meer over de beste moestuin tips.
Een goede paprika voelt stevig aan en heeft geen rimpels. Voor dit recept is het niet zo erg als jouw paprika net een dagje ouder is, zolang hij nog maar goed is. Zodra de paprika in de oven gaat, wordt deze toch al snel wat zachter door het garen.
Vullen maar!
Voor de vulling van de paprika’s gebruik ik graag Roma tomaten. Deze bevatten net wat minder water, waardoor ze ideaal zijn voor in de oven. Ze zijn sappig zonder dat ze te klef worden en geven een zoete smaak af. Zijn ze niet in het seizoen? Ga dan voor een andere soort. Seizoens rijpe tomaten geven je gerecht gegarandeerd veel smaak.
De roomkaas voor dit gerecht is op basis van dille, citroenrasp en wat peper en zout. Simpel en heerlijk fris. Je kunt ook variëren met de roomkaas. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om er wat Italiaanse kruiden door heen te doen of juist knoflook. Van experimenteren kun je leren.
Ben je benieuwd naar meer? Dit recept komt uit mijn kookboek ‘Makkelijk met Miljuschka‘, je kunt hem bestellen in mijn shop!

Gevulde paprika’s met roomkaas
Ingrediënten
- 4 rode paprika's
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, gehalveerd
- 250 gr Roma tomaten
- 300 gr roomkaas
- 15 g dille, fijngesneden
- 1 rasp citroen
- couscous, voor erbij
Bereidingswijze:
- VoorverwarmenVerwarm de oven door tot 220℃ (heteluchtballon 200℃).
- Snijden, invetten & vullenSnijd de kapjes van de paprika's (bewaar ze voor straks!) en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met de olie en wrijf hem in met het snijvlak van de knoflook. Zet de paprika' s rechtop in de ovenschaal. Verdeel de Roma tomaten over de paprika's; duw ze een beetje aan zodat er 4 of 5 tomaatjes in passen.
- Mengen & vullenMeng de roomkaas, dille en citroenrasp met een snuf zout en veel peper. Schep het roomkaasmengsel in de paprika's op de tomaten. Duw de vulling aan met de achterkant van een lepel zodat er zoveel mogelijk in past. Zet de kapjes er weer op.
- BakkenBak de gevulde paprika's 15 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200℃ (heteluchtballon 180℃) en bak nog 15 minuten, tot de paprika's zacht en sappig zijn met hier en daar een geblakerd plekje. Serveer met couscous.
- Recepten
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Groente recepten
- Kaas recepten
- Seizoensrecepten
- Vegetarische recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.