Gevulde eieren met zalm

Bereidingswijze recept gevulde eieren met zalm

Voor het klaar maken van de gevulde eieren is het handig om de eieren al even goed af te laten koelen. Kook ze voor ongeveer een minuutje of 8 dan zijn ze prima om te vullen.

Gebruik eieren die zo vers mogelijk zijn. Je wilt dat de dooier mooi in het midden van het ei zit en bij oudere eieren zakt de dooier altijd naar beneden. Met als gevolg dat je eitje straks niet mooi is of zelfs scheurt als je hem opensnijdt. Blijft alsnog even lekker, maar wil je het serveren tijdens de Paasbrunch dan is het minder mooi.

Varieer met de topping voor deze gevulde eieren

Natuurlijk kun je veel verschillende kanten op met het “beleg” van je gevulde eieren. Dus ben je geen fan van gerookte zalm,  probeer het dan eens met bijvoorbeeld krokant uitgebakken spekjes, stukjes olijf of pittige chorizo.

Gevulde eieren met zalm
Totale tijd15 minuten

Gevulde eieren met zalm

4.12 van 18 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 portie(s)

Ingrediënten

  • 5 grote eieren kakelvers
  • 3 el mayonaise
  • 100 gr gerookte zalm
  • 3 takjes dille
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Een minuut of 8 is voldoende.
  • Laat de eieren schrikken en laat ze afkoelen.
  • Pel de eieren, snij ze voorzichtig in de lengte doormidden en gebruik een klein lepeltje om het eigeel eruit te scheppen. Doe dit over in een bakje.
  • Doe bij het eigeel de mayonaise, fijngesneden dille en gerookte paprika en peper en zout naar smaak. Snij de gerookte zalm in fijne snippers en zet apart.
  • Als je eimengsel op smaak is doe je het over in een spuitzak. Gebruik hiervoor niet een spuitmondje met een hele kleine opening want dan is het lastig om het ei er uit te krijgen. Spuit het eimengsel voorzichtig in elke eierhelft en garneer de eitjes met de gerookte zalm en nog wat verse dille.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.