Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten
De geroosterde zoete aardappel combineer je vervolgens met geroosterde kikkererwten en je serveert het met een citroen tahini dressing. Hoe lekker klinkt dat?
Het heeft wel even tijd nodig, maar het is geen actieve tijd, dus ondanks dat dit gerecht een uurtje nodig heeft om te maken ben je maar een paar minuten actief bezig. Ik tel dat dan al snel niet mee, maar heb het natuurlijk wel in de bereidingswijze voor de zoete aardappel vermeld.
Zoals gezegd is dit een vegan gerecht maar doet het in smaak echt niet onder voor een gerecht met vlees. Het vult ook goed door de zoete aardappel en de kikkererwten.
Maak meteen wat extra geroosterde zoete aardappel zodat je de volgende dag deze lekkere zoete aardappelsalade kunt maken!

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 medium zoete aardappels schoongemaakt, drooggedept en met een mes ingeprikt
- Kikkererwten
- 1 blik kikkererwten afgespoeld, uitgelekt en droog gedept
- 1 el olie
- 1 tl komijn
- ½ tl zeezout en ½ tl zwarte peper
- ½ tl gerookte paprika
- ¼ tl gemalen koriander en kaneel
Citroen tahini saus
- 100 gr tahini
- 1 citroen sap
- 2 tot 3 el koud water
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 kleine teen knoflook
- Verse koriander en dressing naar smaak om te serveren
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze voor 45-50 minuten of tot ze makkelijk met een vork kunnen worden ingeprikt.
- Terwijl de zoete aardappels aan het roosteren zijn neem je een kleine mengkom en hierin mix je de kikkererwten met olie en specerijen en spreid ze uit op een bakplaat. Bak dit voor 25 minuten of tot ze wat krokant en goudbruin zijn geworden. Eenmaal afgekoeld, proef je ze even en goed je naar smaak extra specerijen toe.
- Maak de citroen tahinisaus. Meng alle ingrediënten hiervoor samen, voeg meer of minder water toe al naar gelang de gewenste dikte.
- Om te serveren snij je de zoete aardappels in de lengte doormidden en open. Haal wat van de binnenkant eruit en doe ze vol met de kikkererwten mix. Druppel de tahini saus erover en eindig met verse koriander.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.