Halloumi
Halloumi is typisch zo’n kaas waar je van houdt of je vindt het echt helemaal niks. Zelf kan ik er enorm van genieten als het op een lekkere wijze wordt klaargemaakt. Maar wat is halloumi nu eigenlijk? Halloumi is een traditionele, zoute ongerijpte geitenkaas. In combinatie met asperges vind ik deze kaas top. Het staat bekend om zijn unieke textuur en het vermogen om te worden gegrild of gebakken zonder te smelten. De zachte warme textuur past perfect bij de asperges met knapperige bite.
Ben je geen fan van halloumi? Vervang dan de halloumi door verkruimelde feta, geitenkaas of jouw favoriete kaas.
Groene asperge
Groene asperges zijn ontzettend lekker. Ze staan ook wel bekend als wilde asperges. In tegenstelling tot de witte asperge, groeit de groene asperge boven de grond. De mooie groene kleur krijgt de groene asperge door het zonlicht. De smaak van de groene asperge is bovendien geweldig: ze hebben een lekkere bite en een meer kruidige tot hartige smaak dan de witte asperge. Daarnaast zijn ze rijk aan voedingsstoffen. Ook het seizoen van de groene asperge is redelijk kort. Je kunt ze krijgen tussen maart en juni. Gelukkig, wordt deze groene groente ook bevroren verkocht, hierdoor kun je er bijna het hele jaar van genieten. Koop je de groene asperges vers? Let dan goed op de versheid. Wist je overigens dat je de versheid kunt testen? Je pakt twee asperges en wrijft ze tegen elkaar aan. Hoor je een piepend geluid? Dan weet je zeker dat ze ultra vers zijn.Het bereiden van de groene asperge is niet lastig. Je snijdt enkel het droge onderkantje eraf en klaar is kees. De groene asperge kun je namelijk zelfs rauw eten. Máár je kunt ze natuurlijk ook roosteren, grillen of stomen. In dit geval gaan we ze heerlijk grillen.Ben je fan van groene asperges? Probeer dan ook eens deze geroosterde groene asperges!

Gegrilde asperges met halloumi
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gr groene asperges
- 100 gr haloumi kaas
Dressing
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- Bieslook
- 1/2 eetlepel sesamolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Instructies
- Terwijl je de grillpan flink heet laat worden maak je de dressing.
- Doe de olijfolie, citroensap, sesamolie, honing en mosterd bij elkaar in een kom en roer goed tot alles gecombineerd is. Proef en voeg eventueel een van bovenstaande stoffen toe als de smaak nog niet naar je zin is. Snij de bieslook fijn maar voeg die pas op het laatste moment toe aan de dressing. Maak op smaak met zout en peper.
- Breek het onderste harde gedeelte van de asperges af, dit gaat makkelijk bij verse asperges en voeg je wat druk toe dan knapt de asperge bijna vanzelf af op het goede plekje.
- Snij de halloumi in dunne plakken.
- Bestrijk zowel de asperges afzonderlijk als de halloumi aan beide kanten met olijfolie.
- Gril de asperges in de grillpan aan beiden kanten tot ze gaar zijn. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte. Ga uit van ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Na de asperges gril je de halloumiplakken kort in de grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben.
- Serveer de asperges met de halloumi en de dressing.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.