Garnalencocktail
Elke Kerst staat de garnalencocktail, een echte klassieker, bij ons op tafel. Maar ook in de lente en zomer is het een heerlijk fris voorgerecht. Dus of je nou een kerstdiner aan het organiseren bent of gewoon lekker gaat barbecueƫn; deze garnalencocktail kan altijd en overal. De eerste keer trokken mijn kinderen hun neus ervoor op, maar inmiddels helpen ze me met de cocktailsaus maken en likken ze hun glaasjes uit!
Een klassieke garnalencocktail: snel en makkelijk
Een garnalencocktail maken is letterlijk een paar minuten tijd. Ik gebruik hier het liefst Hollandse garnalen voor. Die vind ik persoonlijk het allerlekkerste, maar wil jij liever andere garnalen, dan kan dat natuurlijk ook. Mooie gambaās bijvoorbeeld! Hou dan wel rekening met de portiegrootte. Gebruik niet meer dan 3 of 4 grote gambaās voor een garnalencocktail als voorgerecht.

Heel belangrijk: de zelfgemaakte cocktailsaus
Het maken van de garnalencocktail staat of valt natuurlijk met de cocktailsaus die je ervoor gaat gebruiken. Hier maakte ik een hele eenvoudige. Je mixt de Ā mayonaiseĀ met tomatenketchup van Oliehoorn, sherry en worchestersaus en je brengt het verder op smaak met cayennepeper en watĀ tabasco. Hou je van pittig, dan kun je wat meer tabasco gebruiken. Hou je helemaal niet van pittig, dan laat je het gewoon weg in deze garnalencocktail. Ik serveer de garnalencocktail in eenĀ mooi glas.Ā
Sensausioneel lekker!
Deze garnalencocktail maak je écht af met de lekkerste saus van Oliehoorn, want zoals zij zelf zeggen is die sensausioneel lekker! En dat is niet zo gek ook, want zo is de mayonaise een echte kwaliteitsmayonaise, bereid volgens authentiek recept. De smaak is vol, licht gekruid en heerlijk romig. Perfect om jouw friet, snack of belegd broodje nóg lekkerder te maken. Ook is de Oliehoorn mayonaise dus heel geschikt om een eigen saus te maken. En waar ik ook altijd heel blij van word, is dat Oliehoorn een Nederlands familiebedrijf is en echt ambacht viert. En als klapper op de vuurpijl staat de smaak van hun sauzen voorop. Er worden geen compromissen gesloten op smaak of bereiding en gebruikgemaakt van ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit, zonder kunstmatige toevoegingen. Ja, daar ben ik dol op! Proeven is geloven!

Heb je nog wat garnalen over? Maak dan ook deze courgettesoep met Hollandse garnalen!

Garnalencocktail
Ingrediƫnten
- 250 gram verse Hollandse garnalen
- 0,25 krop ijsbergsla
- 0.25 little gem
- 200 ml mayonaise van Oliehoorn
- 2 el ketchup van Oliehoorn
- 2 el sherry niet gebruiken als er kinderen of zwangere dames mee-eten!
- 1 tl worchestersaus
- 1 tl tabasco
- 0,5 tl cayennepeper
- 100 ml slagroom
- 1 citroen
- gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- dun gesneden brood optioneel voor erbij
Bereidingswijze:
- Meng de mayonaise met ketchup van Oliehoorn, sherry, worchestersaus, tabasco en cayennepeper. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla en little gem in heel dunne reepjes. Meng met elkaar.
- Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnaaltjes en een eetlepel cocktailsaus. Herhaal dit; nog een laagje sla, garnaaltjes en cocktailsaus.
- Garneer met een snufje paprikapoeder en een schijfje citroen.
- Recepten
- Brunch recepten
- Feestdagen recepten
- Kerst voorgerechten
- Kerstrecepten
- Snelle recepten
- Vis recepten
- Voorgerechten
- Zomer
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka