Garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus

Garnalencocktail

Elke Kerst staat de garnalencocktail, een echte klassieker, bij ons op tafel. Maar ook in de lente en zomer is het een heerlijk fris voorgerecht. Dus of je nou een kerstdiner aan het organiseren bent of gewoon lekker gaat barbecueƫn; deze garnalencocktail kan altijd en overal. De eerste keer trokken mijn kinderen hun neus ervoor op, maar inmiddels helpen ze me met de cocktailsaus maken en likken ze hun glaasjes uit!

Een klassieke garnalencocktail: snel en makkelijk

Een garnalencocktail maken is letterlijk een paar minuten tijd. Ik gebruik hier het liefst Hollandse garnalen voor. Die vind ik persoonlijk het allerlekkerste, maar wil jij liever andere garnalen, dan kan dat natuurlijk ook. Mooie gamba’s bijvoorbeeld! Hou dan wel rekening met de portiegrootte. Gebruik niet meer dan 3 of 4 grote gamba’s voor een garnalencocktail als voorgerecht.

Garnalencocktail miljuschka

Heel belangrijk: de zelfgemaakte cocktailsaus

Het maken van de garnalencocktail staat of valt natuurlijk met de cocktailsaus die je ervoor gaat gebruiken. Hier maakte ik een hele eenvoudige. Je mixt de Ā mayonaiseĀ met tomatenketchup van Oliehoorn, sherry en worchestersaus en je brengt het verder op smaak met cayennepeper en watĀ tabasco. Hou je van pittig, dan kun je wat meer tabasco gebruiken. Hou je helemaal niet van pittig, dan laat je het gewoon weg in deze garnalencocktail. Ik serveer de garnalencocktail in eenĀ mooi glas.Ā 

Sensausioneel lekker!

Deze garnalencocktail maak je écht af met de lekkerste saus van Oliehoorn, want zoals zij zelf zeggen is die sensausioneel lekker! En dat is niet zo gek ook, want zo is de mayonaise een echte kwaliteitsmayonaise, bereid volgens authentiek recept. De smaak is vol, licht gekruid en heerlijk romig. Perfect om jouw friet, snack of belegd broodje nóg lekkerder te maken. Ook is de Oliehoorn mayonaise dus heel geschikt om een eigen saus te maken. En waar ik ook altijd heel blij van word, is dat Oliehoorn een Nederlands familiebedrijf is en echt ambacht viert. En als klapper op de vuurpijl staat de smaak van hun sauzen voorop. Er worden geen compromissen gesloten op smaak of bereiding en gebruikgemaakt van ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit, zonder kunstmatige toevoegingen. Ja, daar ben ik dol op! Proeven is geloven!

Oliehoorn Miljuschka kerst

Heb je nog wat garnalen over? Maak dan ook deze courgettesoep met Hollandse garnalen!

Garnalencocktail miljuschka
Totale tijd15 minuten

Garnalencocktail

4.16 van 212 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 250 gram verse Hollandse garnalen
  • 0,25 krop ijsbergsla
  • 0.25 little gem
  • 200 ml mayonaise van Oliehoorn
  • 2 el ketchup van Oliehoorn
  • 2 el sherry niet gebruiken als er kinderen of zwangere dames mee-eten!
  • 1 tl worchestersaus
  • 1 tl tabasco
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • dun gesneden brood optioneel voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Meng de mayonaise met ketchup van Oliehoorn, sherry, worchestersaus, tabasco en cayennepeper. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Snijd de ijsbergsla en little gem in heel dunne reepjes. Meng met elkaar.
  • Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnaaltjes en een eetlepel cocktailsaus. Herhaal dit; nog een laagje sla, garnaaltjes en cocktailsaus.
  • Garneer met een snufje paprikapoeder en een schijfje citroen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (7)

    Diep bord

    Serveer je favoriete soepen, pasta’s of stoofschotels in dit diepe bord en geniet van comfort in elke hap.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (8)

    Slowcooker

    Laat je favoriete gerechten langzaam garen in deze slowcooker en geniet van intense smaken zonder zelf de hele dag in de keuken te staan.

    309,-
    Koop via Bol.com
  • Website shop the tools (6)

    Pannen onderzetter

    Bescherm je tafel stijlvol tegen hitte met deze mooie pannenonderzetter.

    19,90
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (5)

    Aardappelstamper

    Stamp je aardappels moeiteloos tot een smeuĆÆge puree met deze stevige en handige aardappelstamper.

    6,59
    Koop via Hema
Mijn Cheesecakeboek

Het lekkerste cadeau voor de feestdagen!

Mijn Cheesecakeboek zit bomvol verrukkelijke recepten – van supersimpel tot heerlijk uitdagend. Voor klassieke liefhebbers, avontuurlijke bakkers en iedereen daartussenin: dit boek heeft voor ieder wat wils.

En weet je wat dit nog leuker maakt? Ik verras jóu deze feestdagen! Tijdelijk geef ik je €10 korting. Scoor mijn Cheesecakeboek nĆŗ voor slechts €24,99, inclusief verzendkosten, en ik zorg dat je hem voor de feestdagen op de mat krijgt.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.