Kerstrecepten

Dit recept valt onder

Garnalencocktail – kerstklassieker bij uitstek

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

250 gr Hollandse garnalen

1/4 krop ijsbergsla

50 gr creme fraiche

5 el mayonaise

3 el ketchup

1 tl cayennepoeder

1 tl tabasco

1 tl citroensap

peper en zout

Sharing is caring!

garnalencocktail

Garnalencocktail

Klassiekers zijn niet per definitie verkeerd als het aankomt op de lekkerste kerstrecepten. Neem nu de garnalencocktail. Het is een heel eenvoudig gerechtje (altijd een plus als het aankomt op kerstrecepten) en het is bijna altijd een succes. Zeker als je een wat groter hoofdgerecht hebt, zoals bijvoorbeeld de kerstkalkoen, dan is het verstandig om het voorgerecht wat lichter te houden.

Snel en makkelijk

Een garnalencocktail maken is letterlijk een paar minuten tijd. Ik gebruik hier het liefst Hollandse garnalen voor. Die vind ik persoonlijk het allerlekkerste, maar wil jij liever andere garnalen dan kan dat natuurlijk ook. Mooie gamba’s bijvoorbeeld kan ook.

Hou dan wel rekening met de portiegrootte. Gebruik niet meer dan 3 of 4 grote gamba’s voor het voorgerecht.

Cocktailsaus

Het maken van de garnalencocktail staat of valt natuurlijk met de cocktailsaus die je ervoor gaat gebruiken. Hier maakte ik een hele eenvoudige. Je mixt mayonaise met tomatenketchup en je brengt het verder op smaak met specerijen en wat tabasco. Hou je van pittig dan kun je wat meer tabasco gebruiken. Hou je helemaal niet van pittig dan laat je het eenvoudig weg.

garnalencocktail

Garnalencocktail

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 50 gr creme fraiche
  • 5 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng creme fraiche, mayonaise, ketchup, cayennepoeder, paprikapoeder en tabasco tot cocktailsaus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  2. Was de ijsbergsla indien nodig. Droog goed af en snijd in heel dunne reepjes.
  3. Neem vier mooie glaasjes en leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnalen en een eetlepel cocktailsaus. Herhaal dit; sla, garnalen en maak af met cocktailsaus.
  4. Garneer met een schijfje citroen en een beetje paprikapoeder.

Nog meer lekkers