Een enorm verfrissende cocktail van frambozen, munt, limoen, crushed ijs, maple syrup, witte rum en tonic. Deze combinatie van zoet, zuur en mint staat voor de ideale cocktail. Ik zou zeggen, pak er een Miljuschka Magazine bij, schenk jouw zelfgemaakte cocktail in en geniet van een momentje voor jezelf. Deze cocktail is ongetwijfeld mijn zomerfavoriet. And soon to be yours!
Frozen Frambozen Mojito
Een mojito kennen we ondertussen wel, toch blijft deze onweerstaanbaar lekker en populair. Maar wist je dat de verse muntblaadjes, vers geperste limoensap, de rietsuiker en de rum nog lekkerder zijn in combinatie met fruit? De frambozen geven de cocktail niet alleen een prachtige kleur, maar ook een diepe zoetzure smaak die perfect samengaat met de andere ingrediënten. De bevroren frambozen geven net dat beetje extra verkoeling, waardoor je helemaal kunt wegdromen in de zomerse sferen (zelfs als het regent).

Variëren kun je leren
Deze rode pracht maak ik van frambozen. Wist je dat er meer dan 200 soorten frambozen bestaan, die variëren in kleur? Zo heb je rode, maar ook gele en zwarte frambozen. Je kunt dus verschillende varianten maken. Houd je nou niet zo van frambozen? Dan heb je geluk, want variëren is echt niet zo moeilijk als dat het soms lijkt. Je kunt de frambozen vervangen door bevroren aardbeien, bosbessen, mango, perzik of zelfs ananas.
Ben je benieuwd naar andere cocktails die je gemakkelijk thuis kunt maken? Probeer dan ook eens mijn lieveling cocktail: de Piña Colada. Ook lekker zijn mijn alcoholvrije meloencocktail, blue cocktail en tiramisu liquido.
Heb je nog meer inspiratie nodig? Dan kun je altijd nog lezen wat de 11 heetste zomerdrankjes van dit moment zijn.

Frozen frambozen mojito
Ingrediënten
- 100 gr bevroren frambozen
- 100 gr ijsblokjes
- 2 takjes munt
- 20 ml maple syrup
- 2 limoenen
- 60 ml witte rum (Bacardi)
- 100 ml tonic
Bereidingswijze:
- Voeg de bevroren frambozen en de ijsblokjes toe aan de blender of keukenmachine.
- Voeg vervolgens de maple syrup, het sap van 1 limoen, de rum en de tonic toe.
- Rits de blaadjes munt van de takjes en voeg deze ook toe. Blend vervolgens het geheel.
- Snijd de overgebleven limoen in partjes en garneer het glas ermee. Heb je nog munt over? Dan kun je het glas hier ook mee garneren.
- Schenk jouw zelfgemaakte mojito in de glazen, enjoy!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
