Ik combineer hier verse tuinbonen met verse doperwten en feta. Dat is echt een match made in heaven.
Het is wel even wat meer werk omdat ik de tuinbonen dubbel dop. Wat houdt dat in? Als je tuinbonen niet meer zo piepjong zijn is het buitenste lichtgroene velletje al snel wat taai. Hele jonge tuinboontjes zijn nog wel lekker met vel, maar hoe ouder ze worden des te taaier die buitenkant.
Dubbeldoppen
Bij dubbeldoppen haal je die buitenste taaie velletjes er dus af en wat overblijft is een prachtig knalgroen knapperig boontje. Om dit te doen kook je de tuinbonen even kort en laat ze even afkoelen.
Vervolgens knijp je met je vingers op de naad van de tuinboon en meestal zal het binnenste boontje er dan zo uitwippen. Vervolgens pureer je de tuinbonen met een goede olijfolie en de feta en je hebt een heerlijke tuinbonendip!
Nog meer tuinbonen over? Probeer dan zeker eens de salade met meiraap.
Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt

Frisse tuinbonendip – heerlijk op toast!
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 kilo tuinbonen gedopt (ongedopt gewicht)
- 50 gr feta
- 500 gr doperwten gedopt (ongedopt gewicht)
- Sap en rasp van 1 limoen
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Instructies
- Kook de tuinbonen en doperwten beetgaar en dubbeldop de tuinbonen zodat je de knalgroene boontjes te zien krijgt.
- Voeg de gedubbeldopte tuinbonen samen met de doperwten en de feta en pureer tot een gladde massa. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft en breng op smaak met de sap en rasp van 1 limoen en peper en zout.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.