Diner recepten

Meiraap met verse bonen en bloedworst recept

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

3 teentjes knoflook

2 rode uien

50 gr meiraap

200 gr doperwten (vers)

200 gr tuinbonen (vers)

200 gr kapucijners (vers)

300 gr bloedworst

2 bosuien

3 takjes munt

3 takjes verse oregano

1 citroen

1 el chilivlokken

Sharing is caring!

Recept Meiraap met verse bonen en bloedworst: bereidingswijze

Een Oer-Hollands gerecht. Een knol, bonen en bloedworst. Mijn oma at het vroeger regelmatig. Tegenwoordig zijn dit soort gerechten een beetje in de vergetelheid geraakt. Tijd om ze weer eens op de kaart te zetten.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de meiraapjes in halve partjes en rasp de citroenschil.

Dop de tuinbonen, doperwten en kapucijners.

Fruit de ui en knoflook in een beetje zonnebloemolie. Voeg de meiraapjes en chilivlokken toe en laat 5 minuten op laag vuur bakken.

Voeg de doperwten, tuinbonen en kapucijners toe, met de blaadjes munt en oregano. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan rustig gaar worden.

Snijd intussen de bloedworst in plakken en laat een pan heet worden. Bak de bloedworst in een beetje olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe, als de meiraapjes en bonen gaar zijn, de schil en het sap van de citroen erbij.

Schep de bonen in een diep bord met de bloedworst en fijngesneden bosui bovenop. Serveersuggestie: serveer met brood.

Meiraap met bloedworst

Meiraap met bloedworst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 50 gr meiraap
  • 200 gr doperwten (vers)
  • 200 gr tuinbonen (vers)
  • 200 gr kapucijners (vers)
  • 300 gr bloedworst
  • 2 bosuien
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 citroen
  • 1 el chilivlokken

Instructies

    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de meiraapjes in halve partjes en rasp de citroenschil.

Dop de tuinbonen, doperwten en kapucijners.

Fruit de ui en knoflook in een beetje zonnebloemolie. Voeg de meiraapjes en chilivlokken toe en laat 5 minuten op laag vuur bakken.

Voeg de doperwten, tuinbonen en kapucijners toe, met de blaadjes munt en oregano. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan rustig gaar worden.

Snijd intussen de bloedworst in plakken en laat een pan heet worden. Bak de bloedworst in een beetje olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe, als de meiraapjes en bonen gaar zijn, de schil en het sap van de citroen erbij.

Schep de bonen in een diep bord met de bloedworst en fijngesneden bosui bovenop. Serveersuggestie: serveer met brood.

Nog meer lekkers