Frisse salade met venkel en karnemelkdressing

Frisse salade met venkel

Het weer is de laatste tijd een beetje onvoorstelbaar. Lastig als je een barbecue aan het plannen bent met de familie en niet zeker weet of het weer het wel toelaat.

Deze frisse salade met venkel is weliswaar heerlijk bij een barbecue maar kun je ook prima eten als het plenst van de regen. Multifunctioneel dus.

Karnemelkdressing

De held van deze salade is de karnemelkdressing. Lekker pittig met wat geraspte mierikswortel erdoor en in combinatie met de karnemelk is het echt een zomerse salade.

Ik hou ervan om hieroverheen wat kaassnippers te strooien. Dat geeft het een lekker zout smaakje en in combinatie met die karnemelkdressing ga je deze vaak maken in de zomer!

Frisse venkelsalade met karnemelkdressing
Totale tijd10 minuten

Frisse salade met venkel en karnemelkdressing

4 van 22 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 venkelknol in dunne schijfjes gesneden
  • 1 appel in blokjes
  • 75 gr rucola
  • 50 gr pecannoten grof gehakt
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1-2 el Parmezaanse kaas snippers

Dressing

  • 125 ml karnemelk
  • 1 el zoete azijn appelcider bv
  • 1 el mierikswortel gemalen (uit een potje)
  • zeezout
  • verse zwarte peper

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Voor de dressing doe je de karnemelk, azijn en de mierikswortel bij elkaar in een kommetje, Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Voor de salade meng je de groenten met de appel, dressing en pecannoten.
  • Serveer de salade met de granaatappelpitjes en de kaassnippers voor eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.