7 x mijn favoriete zomerse toetjes

Categorieën: Receptbundels

De zomer kan mij niet lang genoeg duren – helaas gaat -ie altijd toch weer veel te snel voorbij. Maar met deze zomerse toetjes houden we het zomergevoel zo lang mogelijk vast! Daarom zet ik voor jullie een aantal van mijn favoriete zomerse toetjes op een rij. Met deze desserts straalt de zon namelijk altijd.

Zomerse homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade

Deze zomerse homemade aardbeien milkshake is fris, fruitig, zoet, decadent en enórm leuk om zelf te maken. Hij wordt extra mooi roze door de ruby chocolade.

Het recept vind je hier.

zomerse homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade

Zomers toetje: ijslolly’s met bramen en yoghurt

Deze snelle ijslolly’s zijn een smakelijke traktatie – zeker ook voor kinderen! – en bevatten lekker veel fruit. Kijk vooral welk fruit er in het seizoen is als je deze ijsjes wilt gaan maken. Ik gebruikte hier bramen, maar je kunt natuurlijk ook prima aardbeien, frambozen of zelfs mango gebruiken om deze ijsjes te maken.

Het recept vind je hier.

Zomerse ijslolly's met bramen en yoghurt

Pavlova met slagroom en rood fruit

Ah, de pavlova…. Die mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje van ultieme zomerse toetjes. Het is makkelijk om te maken, al moet je wel een aantal dingen in ogenschouw nemen zodat het goed gaat. 

Het recept vind je hier.

Zomerse wentelteefjes met aardbeien

Nu het weer volop aardbeientijd is, moet je er ook goed gebruik van maken. Tenminste dat vind ik persoonlijk. Neem nu deze wentelteefjes met aardbeien. Het is een twist op het klassieke wentelteefje en geeft er echt een zomerse twist aan. Ik vind het een heerlijke variatie op het origineel.

Het recept vind je hier.

Zomerse wentelteefjes

Een van de makkelijkste zomerse toetjes: een fruitsalade

Deze periode van het jaar is altijd mijn favoriet als het aankomt op lekker vers fruit. Tegenwoordig kun je het hele jaar overal fruit kopen omdat het of geimporteerd wordt of omdat het in kassen wordt verbouwd maar er gaat toch eigenlijk niks boven zongerijpt fruit uit eigen land.

En dus maak ik graag een enorme schaal met vers fruit. Je kunt de inhoud goed variëren afhankelijk van het seizoen en je smaak. Ik doe er altijd wat verse munt in, een kneepje honing en wat limoensap. En dan kan ik er vervolgens eigenlijk de hele dag van blijven snoepen.

Het recept vind je hier.

Verse fruitsalade

Aardbeiensmoothiebowl

Of je dit nu als ontbijt, snack of toetje heet: zo’n smoothiebowl is altijd goed. Het fijne van een bowl boven een glas is dat je veel meer de rust neemt om van je maaltje te genieten. In plaats van hap slik weg, moet je kauwen. Dat komt de vertering ten goede en geeft een lekker rustmomentje aan het begin (of eind!) van de dag. Daar komt nog bij dat het nu natuurlijk volop aardbeienseizoen is dus de aardbeien zijn nu echt wel op z’n lekkerst…

Het recept vind je hier.

Aardbeiensmoothiebowl

Snelle vijgen waterijsjes

Deze heerlijke vijgen waterijsjes zijn heerlijke zomerse toetjes voor op warme dagen. Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig. Je doet gewoon alle ingrediënten bij elkaar in een blender, draait het glad en daarna haal je het even door een zeef.

Het recept vind je hier.

Vijgen waterijsjes

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!