5 x mijn favoriete zomerse drankjes

Categorieën: Receptbundels

Met mooi weer lekker buiten zitten en genieten van de lekkerste en leukste zomerse drankjes: dat wil iedereen! Daarom zet ik voor jullie een aantal van mijn favoriete zomerse drankjes op een rij.

1 – Alcoholvrije meloencocktail

meloen cocktail

Een eenvoudige alcoholvrije cocktail (of mocktail, beter gezegd), die er ook nog is super leuk uitziet. Het recept is wel afhankelijk van hoe rijp je meloen is, dus proef deze even voordat je dit zomerse drankje gaat maken. Ik serveer dit heerlijke drankje in een glas dat goed gevuld is met ijsblokjes, vervolgens voeg je bruisend water toe en de meloen. Leuk met wat munt en extra meloen ter decoratie en het genieten kan beginnen. 

Hier vind je het recept voor de alcoholvrije meloencocktail

2 – Fizzy Iced: deze ijskoffie is één van mijn favoriete zomerse drankjes!

Nespresso ijsdrankje

Één van mijn favoriete zomerse drankjes: ijskoffie! Een heel makkelijk recept die iedereen kan maken. Het enige wat je nodig hebt is koffie, ijsblokjes, siroop voor in je koffie en bruiswater. Een kind kan de was doen! Ik zorg er wel altijd voor dat mijn glas alvast ijskoud is voordat ik de ijskoffie maak, dan blijft je zomerse drankje langer koud. 

Hier vind je het recept voor de Fizzy iced, mijn favoriete ijskoffie!

3 – Passievruchten ijsthee met munt

Groene ijsthee met passievruchten

Ziet deze ijsthee er niet fantastisch uit? Ik ben er echt dol op. Een heerlijk verfrissend drankje, waar je een warme zomerdag wel mee doorkomt. De passievrucht pitjes, you love it or you hate it. Ik hou ervan, maar  vind je dit niet lekker in je drankje? Dan kan je ze eerst fijnmalen in de blender, de kleur van de ijsthee wordt hier wel troebel van, maar de smaak verschilt niet en daar gaat het om! 

Leuk om deze ijsthee te serveren in een grote weckpot met oor, ook wel een County Fair drinkpotje genoemd.

Hier vind je het recept t voor de passievruchten ijsthee met munt

4 – De ster onder de zomerse drankjes: een mango surprise

Mango cocktail

Dit heerlijke frisse drankje doet het goed op elke gelegenheid. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook echt onwijs lekker. Daarbij is dit recept zonder alcohol, dus kan iedereen meegenieten van deze mooie creatie. Om dit zomerse drankje nog wat meer op te frissen gebruik ik limoen, dit is niet noodzakelijk maar geeft wel net even die extra finishing touch!

Hier vind je het recept voor de mango surprise

5 – Frisse korianderlimonade

Frisse korianderlimonade

Nog een eenvoudig, maar een super verfrissend zomers drankje is deze korianderlimonade. Maak deze vooral als je van koriander houdt, anders kan je beter een van bovenstaande drankjes kiezen. In dit drankje moet je ervoor zorgen dat alle ingrediënten kort koken, waardoor alle smaken goed samen komen. Daarna is het alleen zaak om het mengsel goed af te laten koelen, ijsblokjes toe te voegen en dan ijskoud te serveren!

Hier vind je het recept voor de frisse korianderlimonade

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!